У кожному закладі їм пропонують філіжанку запашного напою, звареного за оригінальним рецептом.
Аби кава була смачною, кажуть експерти, варто молоти зерна перед самою заваркою. Адже, коли змелена хоча б три доби заздалегідь, - вона втрачає свої якості. Та й дегустувати її потрібно вміти: після першого ковтка відразу запити водою. Однак у короля - свій спосіб.
“Це треба трішечки так, знаєте, скуштувати кави. І на смак зразу визначаєш, чи вона ароматизована, чи вона просто гірка кава”, - каже кавовий король Григорій Заварний.
На першому кавовому фестивалі через невміння смакувати кавою довелося викликати "швидку" до одного з членів журі, що обирав найкращий напій. Тож цьогоріч задля обережності королева перед дегустуванням на сніданок кави у своїх служниць не просила.
За найкращу кав’ярню голосують і самі кавомани. У кав’ярнях для цього поставили скриньки для бюлетенів. Визначать і гурмана-щасливчика, що брав участь у голосуванні, - він поїде смакувати турецькою кавою до Стамбулу.