На Львівщині після масового отруєння ресторанам заборонили робити салати з майонезом

13 липня 2021, 13:48
Читать новость на русском

Джерело:

Львівська ОДА

На Львівщині відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Щоб уникнути масових харчових отруєнь у спеку, ресторанам заборонили робити салати з майонезом та заварні тістечка.

Під час засідання фахівці розглянули ситуацію, яка трапилася внаслідок масового захворювання на гостру кишкову інфекцію гостей ресторану у Куликові. Тоді до лікарів за допомогою звернулись 24 відвідувачі "Панського книша".

До теми Масове отруєння у ресторані на Львівщині: серед постраждалих – 6 дітей

У ресторані отруїлись 24 людини

Представники Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на засіданні комісії ТЕБ та НС розповіли, що упродовж 6 – 8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували 24 людини, серед яких були 8 дітей. В усіх пацієнтів був діагноз "гостра кишкова інфекція".

Постраждалі 4 липня були на різних святкуваннях в ресторані "Панський Книш", що розташований у Куликові на вулиці Шевченка, 12. Пацієнти перебували у стані середньої важкості. Наразі 10 людей вже виписали з лікарні, інших планують виписати сьогодні, 13 липня.

Після інциденту ресторан зачинили на 10 днів. Заклад отримав припис на ліквідацію недоліків. Якщо їх не усунуть, Держпродспоживслужба звернеться до суду для продовження обмеження щодо роботи ресторану. За рішенням комісії, масове отруєння у Куликові визначили як надзвичайну ситуацію об'єктового рівня.

Зауважте У ресторані на Львівщині отруїлись 24 людини: медики встановили причину

Ресторанам заборонили робити салати з майонезом

  • Головам районів, міських, селищних та сільських територіальних громад доручили зобов'язати керівників закладів громадського харчування і торгівлі не готувати влітку епідемічно небезпечні страви.
  • Зокрема, мовиться про салати зі сметаною чи майонезом та кондитерські вироби із заварним кремом.
  • Окрім цього, на літніх майданчиках та в місцях, де неможливо дотримати необхідні температурні умови зберігання, заборонили продавати страви, які особливо швидко псуються.
  • Також керівникам закладів потрібно особливо слідкувати за дотриманням працівниками усіх правил особистої гігієни.
  • Для цього їм слід створити необхідний запас мийних і дезінфекційних засобів та антисептиків.
  • Окрім цього, заклади необхідно забезпечити водопровідною водою гарантованої якості.
  • За висновками засідання, на Львівщині проведуть спільну нараду за участю представників ресторанного бізнесу, органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій.