За допомогою мікрохвильовки яйця можна приготувати без зайвих зусиль, отримавши смачний та поживний сніданок. Як їх готувати та з чим поєднувати – розповідає 24 Канал.
Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря
Яйце в горнятку
- Час: 2 – 3 хвилини
- Порцій: 1
Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 1 чайна ложка води;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.
Приготування:
- Розбийте яйце та вилийте у горнятко. Для того, щоб воно не вибухнуло додайте одну чайну ложку води.
- Вилкою обережно проколіть жовток, щоб він не лопнув.
- Поставте горнятко в мікрохвильовку.
- Виставте на вашій мікрохвильовці середню потужність.
- Готуйте яйце 30 – 40 секунд.
- За необхідності та до вашого смаку додайте ще 10 секунд.
Яйце пашот у мікрохвильовці
- Час: 2 – 3 хвилин
- Порцій: 1
Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 100 мілілітрів води;
– щіпка солі – до смаку.
Приготування:
- У глибоку ємкість (придатну для мікрохвильовки) влийте воду.
- Розбийте туди яйце. Робіть це акуратно, щоб пошкодити жовток.
- Поставте миску в мікрохвильовку.
- Виставте на мікрохвильовці високу потужність.
- Готуйте 50 – 60 секунд.
- Для яйця пашот важливо, щоб жовток залишився рідким, а білок – твердим.
Що додати до яєць
Для того, щоб сніданок був ситним та збалансованим, слід доповнити яйця шматочком хліба, грінками або галетою. Чудово смакуватимуть також бекон і консервована квасоля. Не забувайте про овочі та зелень – обов’язкові складники будь-якого сніданку.
Не залишиться навіть крихти: як спекти рогалики до чаю.