Несприятливі умови – лише виклик на шляху до мети, – інтерв'ю з Маркіяном Бедрієм
Ви бачите їх щодня, перетинаєтеся з ними на вулиці, працюєте в одному офісі, стоїте в черзі по каву. Вони мріють, ризикують, падають, але не зупиняються. Змінюють себе і змінюють світ. І досягають вершин. У них своя історія, свій секрет і своя теорія. Гість сьогоднішньої програми "Теорія великого виклику" – засновник мережі "Світ кави" Маркіян Бедрій.
– Я працював на фермах у Канаді. Такий період, коли ти не знаєш, що робити далі. Але я себе бачив тільки в Україні. І було колосальне бажання щось тут зробити.
Читайте також: Коли у тебе немає умов, це дає тобі можливість їх створювати, – інтерв'ю з Олександром Богачуком
– Я дуже довіряю колективу. Набагато легше працювати, коли вони в мені не бачать якийсь орган контролю. А бачать просто "колєгу", який може прийти і стати з ними попрацювати.
"Найбільше досягнення – задоволені люди і вдячні погляди"
– Для мене найбільше досягнення – коли я приходжу і бачу заповнений майданчик, задоволених людей і вдячні погляди.
Було бажання, колосальне бажання: дати львів'янам нормальний, якісний, свіжообсмажений продукт. Напоїти Львів кавою, так!
– Страшно. Але треба ризикнути в житті, щоб чогось досягти. Без того ніяк. Можна довго зважувати "за" і "проти". Та тільки відчайдухам знайоме відчуття свободи. І достатньо лише раз наважитись, щоб більше не зупинятися.
"Було страшно. Але треба ризикувати у житті"
– У Німеччині є така мережа "Duccio" – там завжди черга. І запах отакий, свіжозмеленої кави. Ми збирали на квартиру, але – коли з'явилося на обрії приміщення, таке невеличке, 20 метрів, в центрі – я просто не встояв. І дружина сказала: та бери, а на квартиру заробимо. Це значна частина успіху – коли тебе підтримують. Коли не рубають крила, а вірять у твої дурні, деколи, ідеї.
Кав'ярня задумувалася спочатку як крамниця. Але крамниця, де можна продегустувати каву чи кавовий напій. Спершу я сам працював, нікого не допускав. Тобто, в мене такий був острах: невже цю роботу може хтось, крім мене зробити. Чи краще зробити.
– Поки дружина була на відпочинку, я не стримався і придбав мотоцикл. Не знав, як зізнатися. Розмовляли телефоном – чую, в дружини хороший настрій. Кажу: "Оля, я так хочу байк". А вона мені: "Ну купи. Чому ти шкодуєш?"
"Оля, я так хочу байк", – "Ну купи. Чому ти шкодуєш?"
– Крім обсмажування, ми займаємось ще й аналізом зеленого зерна, що є першим етапом роботи. Після обсмажування обов'язково проводимо дегустацію кави.
"Підтримка близьких та любов до власної справи"
– Іноді такі прості речі, як підтримка близьких та любов до власної справи, стають надійним фундаментом для успіху. А коли здається, що умови не сприяють — це просто виклик на шляху до цілі. Дорога починається з першого кроку. Зробіть цей крок. Не бійтеся.
Більше – дивіться в інтерв'ю.