Одеса – неймовірне та колоритне місто України, до якого приїжджають не лише поніжитися на пляжах Чорного моря, але й спробувати вишукану кухню. У місті є безліч оригінальних ресторанів та кафе, які варто обов’язково відвідати, аби ближче познайомитися з місцевими кулінарними традиціями, повідомляє 24 канал.
Читайте також Культові заклади Львова, в яких проводили час ще ваші батьки
"Kotelok"
Неподалік від славнозвісної одеської Дерибасівської вулиці розташований бар мідій "Kotelok". Особливістю закладу є відкрита кухня, тож за процесом приготування страв можуть спостерігати всі гості. У 2016 році заклад отримав національну премію "Сіль" як найкраще міське кафе.
"Kotelok" пропонує відвідувачам закладу завжди свіжі чорноморські мідії та сезонні морепродукти. Меню представлене фірмовими стравами: биточками з тюльки, стравами з рапанів, бичків і камбали, багетами з рибою. В меню любителі рибних страв можуть замовити морський окунь в томатному соусі, запечений з овочами. Популярністю також користується одеська закуска "цаца" – свіжа тюлька, приготовлена у фритюрі.
Адреса: Садова, 17. Час роботи: з 09:00 до 23:00.
"Катран"
Ресторан "Катран" розташований на березі моря. Гостей, які вперше відвідають цей заклад неабияк вразять панорамні вікна, інтер’єр якого нагадує лайнер.
У "Катрані" подають страви з риби та морепродуктів, готують європейську та японську кухню. В меню є морські делікатеси, чорноморська риба, асортимент з сома, сьомги, форелі, судака та скумбрії.
Ресторан також пропонує традиційні одеські закуски, страви з м'яса, птиці, овочів, шашлики, гарніри і десерти. Для любителів вишуканого вина запропонують напій з Франції, Грузії, Італії та інших країн.
Адреса: провулок Маячний, 13. Час роботи: з 10:00 по 24:00
Цікаво Ресторани Києва, які збереглися з минулого століття: архівні фото
"Fratelli"
Ресторан італійської кухні "Fratelli" розташований у середмісті Одеси. Фірмові страви меню – карпачо з восьминога та яловичини, домашня паста, камбала, дорадо, лангустини на грилі.
На десерт вам запропонують спробувати домашнє італійське морозиво й сезонні ягоди з кремом маскарпоне. Що цікаво, всі інгредієнти для приготування страв закуповують в Італії. А з четверга по суботу поціновувачів живої музики будуть тішити місцеві музиканти.
Адреса: вулиця Грецька, 17. Час роботи: 11:00 – 23:30
"Червоний лобстер"
Ресторан "Червоний лобстер" розташований в центрі Одеси. Попри те, що заклад позиціонує себе, як виключно рибний, втім, в меню можна обрати страви з риби, телятини чи свинини. Серед "коронних" страв – стейк з антрекота бичка, обсмажений у березовій корі, жаб'ячі лапки в фісташковому паніруванні з вершково-часниковою емульсією та морські гребінці на хлібних крутонах з гусячою печінкою.
Родзинкою ресторану в морському інтер’єрі є дзеркало у вигляді корабельного ілюмінатора, картини з суднами.
Адреса: Маразлієвська, 1 г. Час роботи: 10:00 – 24:00
"Jardin"
У закладі постійно відбуваються гастрономічні івенти, дегустації, бранчі та зустрічі з шеф-кухарями. В теплу пору року кухарі готують в саду, гості мають можливість не лише спостерігати за процесом, але й поставити кухареві питання. Атмосферу закладу надає жива музика.
"Jardin" пропонує любителям рибних страв спробувати стейк з камбали або осетра і філе судака, а от цілих п'ять видів риби поєднуються в густому чорноморському супі. Кожної неділі ресторан надає гостям -20% знижки на ігристі вина.
Адреса: Гаванна, 10. Час роботи: 12:00 – 23:00