Кандидат повинен розбиратися в ароматі, смаку, розмірі бульбашок та інтенсивності газування ігристих вин, йдеться в описі вакансії на сайті.

Шампанське ТМ "Коктебель" з'явилося на прилавках напередодні новорічних свят. Зараз виготовляється декілька найвідоміших смаків: напівсолодке, брют і мускат.

Новинка стала дуже популярною серед поціновувачів святкового напою, тому компанія розширює виробництво і шукає другого дегустатора. Кандидат на позицію повинен мати профільну освіту і знати всі тонкощі виробництва шампанського за класичною технологією Шарма (шампанізація в закритих резервуарах). Вітається також досвід роботи сомельє. Вік і стать — значення не мають, але перевагу віддадуть кандидату, який крім необхідних для роботи знань і умінь, зацікавить виробника цікавим сприйняттям світу, активною життєвою позицією, хорошим смаком.

Натомість дегустатору шампанського "Коктебель" пропонують роботу, про яку можна тільки мріяти: роботодавець оплачує оренду житла біля моря (шампанське розливають в Одесі) і гарантує щоденне споживання ігристого вина. А ось розмір заробітної плати — не оголошується.