Подарують тепло та затишок: як приготувати курячі гомілки по-осінньому
Курячі гомілки ідеально поєднуються з сезонними овочами, а тому часто опиняються на буденному чи святковому столі українців. Головне – обрати рецепт, що найбільше відповідає настрою та події.
А вибір тут чималий! Які осінні овочі найкраще доповнять ніжні та соковиті курячі гомілки та як створити страву, яка сподобається і дорослим, і малечі, – розповідаємо у матеріалі 24 Каналу.
Читайте також Завжди улюблене м'ясо на кісточці: ідеї страв із курячих гомілок на будь-який випадок
М’ясо на кісточці – ідеальна основа для осінніх страв
Осінні вечори нагадують, як важливо цінувати кожну мить та проводити час у теплій та затишній компанії друзів чи близьких. Тож не варто відкладати це на потім, адже почастувати гостей можна соковитим м’ясом на кісточці.
Чому ж варто віддати перевагу саме цьому продукту? На це є чимало причин. Зокрема, курячі гомілки можна готувати багатьма способами, використовуючи різноманітні рецепти та спеції. Незалежно від того, чи буде це запікання з осінніми овочами чи смаження у паніровці, м’ясо на кісточці подарує чудовий результат без зайвих зусиль. Адже воно не тільки смачне, але й неймовірно зручне у споживанні. Можна просто взяти гомілку в руку та насолоджуватися її соковитістю, а також поєднанням ніжного м’яса і спецій.
Крім цього, це швидкий і зручний продукт, який буде готовий вже за 30 – 40 хвилин. Відтак, обираючи курячі гомілки, можна не витрачати багато часу на кухні, натомість приділити увагу собі чи рідним.
Та щоб страви мали насичений смак та аромат, важливо обирати якісну курятину від перевіреного виробника. Радимо звернути увагу на продукцію ТМ "Наша Ряба".
Цей бренд вже понад 20 років є надійним виробником курятини, якому довіряють мільйони споживачів. Так, ТМ “Наша Ряба” знають 96% українців, а кожен другий віддає перевагу саме продукції цього бренду. Завдяки суворим стандартам якості та контролю на всіх етапах виробництва, м’ясо на кісточці завжди свіже, соковите.
Отже, курячі гомілки "Наша Ряба" – це ідеальний вибір для тих, хто цінує якість, варіативність смаку, швидкість та зручність приготування. А які осінні страви можна приготувати з м’ясом на кісточці – ділимось у покрокових рецептах.
Курячі гомілки з калиною та яблуками
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Неймовірне поєднання смаків / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 100 грамів калини;
– 4 середніх яблука;
– 30 грамів меду;
– 30 мілілітрів оливкової олії;
– 2 зубчики часнику;
– сіль, перець до смаку;
– трави (розмарин, чебрець) до смаку.
Приготування:
- Курячі гомілки дістаньте з паковання, натріть сіллю, перцем та продавленим через прес часником.
- Залиште маринуватися на 30 хвилин.
- Яблука помийте та залиште цілими.
- У форму для запікання викладіть гомілки, навколо них розмістіть яблука та калину на гілочках.
- Полийте все оливковою олією та медом, посипте травами.
- Запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 40 хвилин.
Гомілки з грушею та фіолетовою цибулею
- Час: 1 година
- Порцій: 4
У курячих гомілок особливий смак / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~ 1 кілограма);
– 60 мілілітрів оливкової олії;
– 4 малі фіолетові цибулі;
– 4 середніх груші;
– 2 зубчики часнику;
– сіль, перець – до смаку;
– кілька гілочок розмарину;
– чебрець – до смаку.
Приготування:
- Груші почистьте від серцевини, цибулю та часник – від лушпиння. Наріжте все на скибки, а часник подрібніть.
- Гомілки змастіть оливковою олією, посоліть, поперчіть, додайте часник та трави. Залиште маринуватися на 20 – 30 хвилин.
- Форму для запікання змастіть оливковою олією, викладіть гомілки, між ними розмістіть скибки груш та цибулі.
- Запікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 – 45 хвилин.
- Подавайте з улюбленим гарніром, прикрасивши свіжими гілочками розмарину чи чебрецю.
Запечені курячі гомілки з помідорами чері та печерицями
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Так апетитно, що пальчики оближеш / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 300 грамів печериць;
– 200 грамів помідорів чері;
– 50 мілілітрів соєвого соусу;
– 30 мілілітрів оливкової олії;
– 3 зубчики часнику;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Помідори чері промийте. Печериці наріжте на половинки або четвертинки (залежно від їх розміру).
- Гомілки змастіть сумішшю оливкової олії та соєвого соусу, додайте подрібнений часник, сіль, перець. Залиште маринуватися на 15 хвилин.
- У форму для запікання викладіть гомілки, помідори чері та печериці. Готуйте м’ясо на кісточці при 180 градусах в духовці близько 45 хвилин.
Експериментувати з продукцією ТМ "Наша Ряба" дуже легко. Достатньо підписатись на соціальні мережі бренду в Instagram і Facebook, щоб не пропустити смачні рецепти, які можна приготувати вдома!