Половина їжі на Землі пропадає даремно, - дослідження

11 січня 2013, 01:02
Читать новость на русском

Джерело:

Інтерфакс

До половини (від 30% до 50%) вирощеної і виготовленої на Землі їжі, близько 2 мільярдів тонн на рік, ніхто не з'їдає.

Це з'ясували експерти британського товариства інженерів-механіків, пише BBC.

Наприклад, у США і Європі половину продуктів викидають після покупки.

Автори доповіді називають цю ситуацію трагічною і заявляють, що планеті, кількість населення якої до 2075 року, за прогнозами ООН, збільшиться на три мільярди, варто задуматися про стратегії розумного харчування.

Нагадаємо, у світі голодують 870 мільйонів осіб, тоді як споживачі в індустріально розвинених країнах щороку викидають 220 мільйон тонн продуктів харчування. Про це повідомляє Центр новин Організації Об`єднаних Націй, посилаючись на генерального директора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Жозе Граціану да Сілва.