Ресторан Casa Estampa - прості сільські страви, які здобули визнання гурманів
Відвідувачів завжди приваблював регіон Баль-д'Аран в іспанських Піренеях. Місцина відома своїми гірськими ландшафтами та романськими церквами.
Тільки місцеві знають про кулінарні шедеври, які тут готують. Звичайно, ви без проблем знайдете безліч барів, де можна перекусити, але назвати це кулінарною спадщиною Баль-д'Арану язик не повернеться.
Якщо ви хочете скуштувати справжні місцеві страви, то вам варто завітати в Casa Estampa. Пообідати сюди приходять цілими сім’ями. Одним з найпопулярніших наїдків є Ойя Аранеса - проста, водночас дуже смачна страва.
"Ойєю спершу називали посудину, схожу до цієї. Для приготування страви використовували все, що було під рукою - картоплю, капусту, а також турецький горох та макарони. Все, що було вдома. Цю страву сім’я їла разом" – каже шеф-кухар ресторану Casa Estampa Ісабель Естампа.
Рестораном керують три сестри. Найбільше до цього докладається Ісабель Естампа. Вона також працює на кухні - відповідає за десерти.
Для страви Ойя Аранеса потрібні прості інгредієнти, хоча саме приготування триває три години. Спершу кухар варить шматки баранини. Тоді додає моркву, цибулю та селеру і залишає це все на маленькому вогні на дві години. Одночасно готує фрикадельки.
"Беремо порівну свинячого і телячого фаршу, тоді додаємо яйце, трошки сухарів, а також кілька розтовчених зубчиків часнику", - каже шеф-кухар ресторану Casa Estampa Марія Пілар Естампа.
Поступово картоплю, макарони та рис викладають у велику каструлю. З фаршу формують невеликі кульки і також кладуть їх у посудину. Тоді кухар додає турецький горох, боби та кілька шматочків кров’яної ковбаси. Це справді робить страву ситною.
"Це завершена страва. В ній є овочі, макарони, рис та м’ясо - справжня головна страва", - каже шеф-кухар ресторану Casa Estampa Марія Пілар Естампа.
Щодня відвідувачі замовляють близько 80 порцій делікатесу, який чудово пахне та неперевершено смакує. Це приклад простої сільської страви, яка здобула визнання гурманів.