15 січня 2011, 15:15
2

Ресторан Le Baratin - це місцеві страви, такі як готували у давнину

Бістро Le Baratin, яке колись було звичайною закусочною, нині стало відомим на всю столицю Франції. Заклад, розташований на околицях Парижа, здобув багато вірних відвідувачів, особливо серед місцевих мешканців.

″Люди не перестають сюди приходити. Не знаю чому, можливо, атмосфера в нас хороша, а може їм подобається їжа. Ми тут неначе велика сім’я″, - каже шеф-кухар ресторану Le Baratin Ракель Карена.

Бістро не є дуже великим. Тому, аби заощадити площу, овочі готують на столі. Їх вирощують в області Бретань. Маленькою є і кухня закладу. Але це не перешкоджає Ракель Карені готувати неперевершені страви.

″Ми готуємо касероль з телятини, лимонного соку та нарізаних овочів. Ви це можете бачити″, - каже шеф-кухар.

Ракель нарізає овочі, чистить від шкірки лимон та приправляє м’ясо сіллю і перцем. Тепер вона кладе усі інгредієнти у велику каструлю та виливає до неї бульйон. Посудину кухар поміщає у піч. А після двох годин - вуаля - касероль з телятини готова.

″Це місцеві страви, такі як готували у давнину. Їх трохи призабули, бо ці наїдки треба довго готувати у печі. Це завжди було ознакою регіональної французької кухні - поєднувати м’ясо з бульйоном та готувати на маленькому вогні″, - розповіла Ракель Карена.

Партнер Ракель Філіп Піното щодня пише повідомлення про страви на спеціальній дошці. Це ще один важливий елемент паризької культури бістро. За останні роки Бельвіль у 20 паризькому окрузі перетворився в один з наймодніших кварталів. Тут пересікаються митці та нові мешканці французької столиці. Найкращим місце для зустрічі звичайно є Le Baratin.

″Я почала готувати тут у 1988 році. Останні 3-4 роки справи дійсно йдуть добре″, - зазначила жінка.

До Le Baratin тягнуться і туристи, і мешканці інших районів Парижа. Згадки про бістро можна знайти у багатьох ресторанних гідах. Таким чином, якщо ви полюбляєте касероль та традиційні бістро, то Le Baratin це те, що вам потрібно.