Ресторан Symposium - маленький храм для гурманів
Саме тут серед виноградників та оливкових гаїв ви знайдете ресторан Symposium Quattro Stagioni. Це місце паломництва для гурманів та дім для Лучіо та Крістіни Помпілі.
“Гостинність це наш найважливіший принцип. Це може звучати трохи по-філософськи. Ми живемо тут, тому хочемо, аби відвідувачі почувалися гостями у нашому домі”, - каже шеф-кухар ресторану Symposium (Італія) Лучіо Помпілі.
“Ресторан є типовим зразком сімейної справи. Родина Помпілі заснувала його понад 20 років тому. Їм вдалося перетворити маленький заклад у храм для гурманів”, - додає дружина шеф-кухаря Крістіна Помпілі.
На 500 квадратних метрах площі розмістили 8 столів. Коли Лучіо подає свої страви - ресторан перетворюється на театр.
“У ресторані ми робимо акцент на вині. Symposium - це ритуальне повернення до Древнього Рима та Греції. Тоді після обіду люди збиралися, аби випити разом вина. Назва Quattro Stagioni означає 4 пори року”, - розповідає шеф-кухар.
У ресторані готують традиційні італійські страви. Наприклад тальятелле з олениною та з соусом з дикого вепра. Лучіо сам полює на вепра.
“Ми живемо у дуже багатому краї. У нас тут є море з чудовим вибором риби та ліси, де водиться багато дичини і ростуть трюфелі. Наші страви дають можливість відвідувачу побачити повну кулінарну картину регіону”, - каже Лучіо.
Панцанела з норвезького омара - типова страва Лучіо. У своєму саду кухар збирає свіжий тмин. Підсмажує його в оливковій олії разом з цибулею. Тоді додає свіжі помідори, сухарі та песто. Сирі омари очищають від панцирів і просмажують.
“Важливо, аби олія була дуже гарячою. Омари не потрібно готувати надто довго. 40 секунд на одному боці і 20 на іншому достатньо”, - радить шеф-кухар.
Панцанела з омара готова. Смачного!