Саме тут ви знайдете китайську кухню у найкращих її смаках

2 червня 2010, 12:45

Акуратно викладені страви подають у свіжій, схожій до клубної атмосфері.

Керує рестораном Алан Яу, який приїхав до Лондона з Гонконгу. Його мета - готувати краще, аніж у традиційних забігайлівках китайського кварталу.

Алан Яу (керівник ресторану Hakkasan (Лондон)): “Китайський квартал не змінився за останні півстоліття. У своєму закладі я намагаюся створити щось вишуканіше, щось складніше, що стосується смаку”.

Аби перетворити підземну стоянку для машин у лондонському вест-енді в один з найкращих і найпопулярніших ресторанів британської столиці Алан Яу інвестував 6 мільйонів євро. Тепер у Hakkasan доволі частими гістьми є знаменитості, серед яких Джуд Лоу, Гвінет Пелтроу, Наомі Кемпбелл.

Алан Яу (керівник ресторану Hakkasan (Лондон)): “Коли я побачив весь цей простір, стелю висотою чотири з половиною метри, форму приміщення, я не міг не вибрати це місце”.

Фірмовою стравою ресторану є дім-сам - класична китайська їжа. Кухарів для свого ресторану Алан Яу привіз з Китаю, Гонконгу та Сінгапуру. Їжа у Hakkasan поєднує в собі традиційні китайські смаки та сучасні креативні віяння. У 2002 році Яу отримав зірку Мішелін.

Типовою стравою у Hakkasan є тріска у соусі са-ча. Впродовж трьох годин рибу маринують у соєвому соусі, китайському вині, меду та соусі са-ча. Запікають її впродовж 10-ти хвилин. Тепер злегка підсмажують китайські гриби та викладають їх на тарілку. Тріску подають з грибами та хрусткою підсмаженою цибулею.

Тунг Че (шеф-кухар ресторану Hakkasan (Лондон)): “Коли працюєш шеф-кухарем у такому креативному місті як Лондон, завжди потрібно генерувати нові ідеї. Риба у соусі са-ча є одним з таких нових рецептів. Крім мене у Лондоні цієї страви ніхто не готує”.

Щоб потрапити вихідними у Hakkasan, столик потрібно резервувати заздалегідь. Іноді навіть у будень тут важко знайти місце. Це лише вчергове підкреслює приналежність Hakkasan до когорти найкращих ресторанів британської столиці.