Рідні будуть у захваті: унікальна добірка найсмачніших страв із ковбасою на Великдень
Мабуть, жоден святковий стіл не обходиться без смачної ковбаски. Однак не варто обмежуватись звичайною нарізкою, адже є безліч оригінальних та смачних страв із цим продуктом.
Великдень – чудова нагода в цьому переконатись, зазначає 24 Канал. Коли рідні збираються разом за одним великим столом, рекомендуємо почастувати їх особливими стравами із ковбасою.
Варто спробувати Еволюція кулінарії: 3 особливі страви, які можна приготувати з курочкою су-від
Яку ковбасу обрати на Великдень
Кожен українець знає, що найважливіше при плануванні великодніх свят – придбати якісні продукти. Особливо, якщо мова йде про м'ясо-ковбасні вироби, адже саме їх після посту так хочеться скуштувати разом із запашною паскою.
Щоб не прогадати з вибором, радимо звернути увагу на ТМ "Бащинський", який є одним із лідерів на ринку України та постачає лише свіжу і якісну продукцію. Варені, сирокопчені та напівкопчені – тут можна знайти ковбасу на будь-який смак.
З повним асортиментом ТМ "Бащинський" можна ознайомитися на офіційному сайті бренду або ж сторінках у фейсбуці та інстаграмі.Варто зауважити, що з квітня улюблений бренд українців випускається у новому дизайні. При тому, що зовнішній вигляд продукції став ще сучаснішим, оригінальний смак, стандарти якості виробництва та широкий асортимент ТМ "Бащинський" залишилися незмінними.
Отже, ковбаса від ТМ "Бащинський" ідеально підійде для великоднього кошика. Крім цього, вона відкриває безліч можливостей для приготування оригінальних страв, аби почастувати смачненьким усю родину. А як приготувати фаршировані гриби з салямі, рулетики, гратен і стромболі з ковбасою – ділимось у покрокових рецептах.
Гриби, фаршировані салямі та сиром
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Фаршировані грибочки вийдуть дуже соковитими / Фото Shutterstock
– 100 грамів ковбаси "Фірмова" від ТМ "Бащинський";
– 800 грамів печериць;
– 100 грамів твердого сиру;
– 1 цибулина;
– 30 мілілітрів олії;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Великі печериці помийте і видаліть ніжки так, щоб шапки лишилися цілими. Грибні ніжки дрібно поріжте.
- Цибулю очистьте і подрібніть. Своєю чергою, ковбасу наріжте невеликими кубиками та покладіть разом із цибулею на пательню з розігрітою олією. Обсмажте до рум'яності, постійно помішуючи. Після цього перекладіть у тарілку.
- У пательню покладіть подрібнені ніжки, посоліть і смажте, поки не випарується рідина.
- З'єднайте нарізану ковбасу, грибні ніжки, половину натертого сиру і перемішайте. Покладіть начинку в шапки грибів.
- Деко змастіть олією, викладіть на нього гриби та посипте зверху другою половиною сиру. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин до зарум'янення.
Французький гратен з ковбасою
- Час: 1 година 50 хвилин
- Порцій: 4
Гратен – класика французької кухні / Фото Shutterstock
– 200 грамів ковбаси "Салямі Золотиста" від ТМ "Бащинський";
– 1 кілограм картоплі;
– 300 грамів вершків 33%;
– 1 цибуля;
– 50 грамів пармезану;
– 50 грамів моцарели;
– 50 грамів чедеру;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Картоплю наріжте тоненькими слайсами.
- Нарізану ковбасу обсмажте з цибулею.
- У миску додайте натертий сир одразу трьох видів, влийте вершки, всипте сіль та перець.
- Туди ж додайте обсмажену ковбасу з цибулею, картоплю та добре перемішайте.
- Викладіть все у форму, змащену вершковим маслом, полийте залишками вершкового соусу і запікайте під фольгою у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1,5 години.
- Зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин до золотистої скоринки.
Італійські стромболі з ковбасою та моцарелою
- Час: 2 години
- Порцій: 8
Стромболі сподобаються всім / Фото Shutterstock
– 4 склянки борошна;
– 1 склянка води;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 10 грамів сухих дріжджів;
Начинка:
– 450 грамів напівкопченої ковбаси "Шинкова" від ТМ "Бащинський";
– 450 грамів моцарели;
– 4 столові ложки масла 73%;
– 1 велике яйце;
– 2 зубчики часнику;
– пучок петрушки.
Приготування:
- Для тіста збийте теплу воду, дріжджі та цукор. Дайте відпочити 5 хвилин, а потім перекладіть у велику миску та додайте оливкову олію, сіль і борошно. Добре перемішайте.
- Викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Вимішуйте доти, поки воно не прилипатиме до рук.
- Сформуйте з тіста гладку кулю. Помістіть її у змащену маслом миску. Тісто теж повністю змастіть маслом. Накрийте чистим кухонним рушником і дайте піднятися протягом 1 – 1,5 години.
- Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів і застеліть два дека пергаментним папером. Коли тісто збільшиться вдвічі, продавіть його, щоб вийшло повітря, та розділіть навпіл.
- Розкачайте кожну половину в прямокутник.
- Змішайте розтоплене вершкове масло і часник. Розподіліть цю суміш по всьому тісту та посипте подрібненою петрушкою. Викладіть на кожен прямокутник нарізану ковбасу та сир, залишивши 1 вільний від начинки сантиметр унизу та 3 сантиметри вгорі.
- Змастіть краї збитим яйцем. Згорніть у щільний довгий рулет, підігнувши кінці. Змастіть стромболі яйцем і гострим ножем зробіть 4 надрізи зверху.
- Випікайте приблизно 20 – 25 хвилин або до рум'яної скоринки.
Особлива закуска з вареної ковбаси та крем-сиру
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 6
Ця закуска має неймовірно ніжний смак / Фото Shutterstock
– 200 грамів ковбаси "Лікарська з фермерською яловичиною" від ТМ "Бащинський";
– 100 грамів вершкового сиру;
– 2 яйця;
– 1 – 2 столові ложки каперсів;
– 0,5 – 1 перчик чилі;
– 4 – 5 волоських горіхів;
– 2 зубчики часнику;
– зелень до смаку.
Приготування:
- З'єднайте варені на круто яйця з сиром і майонезом. Подрібніть блендером до однорідності.
- Візьміть три мисочки та розділіть порівну сирну масу. В одну додайте дрібно порізані каперси, в іншу – подрібнені горіхи та часник, а в третю – порізаний чилі. Перемішайте та за потреби додайте сіль.
- Ковбаску поріжте тонко. Покладіть на кожен шматочок по ложечці начинки.
- Закрутіть рулетики. Щоб вони трималися, кожен рулет можна зав'язати пір'їнкою зеленої цибулі або зафіксувати кольоровими шпажками: з перцем чилі – червоною, з часником – жовтою, а з каперсами – зеленою.
Смачного!