Щоб бути в тонусі, жінкам необхідно щодня випивати келих шампанського, – вчені
5 жовтня 2017,
10:30
Читать новость на русском
Регулярне вживання шампанського допомагає впоратися зі стресом і підвищує захист організму перед віковими захворюваннями нейрофізіологічного характеру.
До такого висновку прийшли вчені Інституту досліджень харчових продуктів в Мадриді.
На думку фахівців, шампанське містить органічні речовини, здатні захистити нервові клітини та протидіяти загибелі білків в клітинах головного мозку, що беруть участь у формуванні емоцій.
Так, наприклад келих шампанського Oreanda в день зніме втому, нервову напругу і додасть відчуття бадьорості.
Нагадаємо, що раніше вчені з британського Університету Рідінга з'ясували, що саме шампанське покращує пам'ять і сприяє активізації мозкової діяльності.