Все, тому що господині вважають, що немає чіткої інструкції варіння пельменів і роблять це "на око". Втім, рецепт приготування ідеальних пельменів все ж існує. Тож, як і скільки часу варити пельмені, розповідає 24 Канал.
Читайте також Не сира і не розвалюється: скільки варити цвітну капусту для ідеальної текстури
Скільки часу варити пельмені
Відлік часу варіння пельменів, як свіжих, так і заморожених, слід починати, як тільки вони дійдуть до кипіння і спливуть на поверхню води.
Зазвичай на це потрібно 7 – 10 хвилин після закипання води. Але дотримуйтеся наступної послідовності:
- Доведіть до кипіння велику каструлю з водою. Оптимальне співвідношення води до пельменів – 1,5 літра на кожні 500 грамів пельменів. Як тільки вода закипить, додайте сіль на смак, а також крапельку олії для підсилення аромату.
- Тепер обережно викладайте пельмені в окріп і одразу перемішайте, щоб не злиплися.
- Знову доведіть воду до кипіння на середньому вогні. Як тільки пельмені спливуть на поверхню, зменште вогонь і засічіть 7 – 10 хвилин. Періодично помішуйте.
До слова, пельмені з начинкою з овочів, грибів або інших не м'ясних інгредієнтів, можна приготувати приблизно за 5 хвилин.
Чи є різниця між варінням домашніх і заморожених пельменів
Домашні пельмені потребують такого ж часу приготування, як і заморожені аналоги. Обидва типи варяться приблизно від 5 до 8 хвилин після закидання в воду.
Температура тіста залишається незмінною, незалежно від того, чи вареники свіжоприготовані, чи заморожені в процесі приготування. При цьому закипить вода із замороженими пельменями на 1 – 2 хвилини пізніше.