З наближенням Святвечора у багатьох виникає питання: чи можна їсти рибу в цей день. 24 канал розібрався в цьому і готовий дати остаточну відповідь.

Читайте також Зірка Святвечора: головний секрет приготування смачнезною куті

Чи можна на Святвечір їсти рибу

Риба класифікується як пісна страва, тому її можна спокійно подавати на Святвечір. Ба більше, вона обов'язково має бути серед 12 пісних страв.

У традиції, сповненій символізму, риба, яку подають на Святвечір, уособлює теми чистоти, слухняності та духовного відродження. Цей кулінарний вибір має важливе значення на пісному столі.

В українських домогосподарствах зазвичай готують смажену рибу, запечену з овочами або мариновану. Смачно 24 ділиться рецептом різдвяного коропа, запеченого з грибами.

Запечений короп з грибами

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 1 короп;
– 200 грамів печериць;
– 1 цибулина;
– 1/2 лимона;
– сіль, перець, спеції – до смаку;
– олія для змащування та смаження.

Приготування:

  1. Коропа очистьте від луски, випатрайте, видаліть зябра. Промийте тушку холодною водою і ретельно обсушіть.
  2. Підготовлену рибу збризкайте соком половини лимона, натріть зовні й зсередини сіллю, чорним меленим перцем і спеціями та залиште на 15 хвилин.
  3. Подрібнену цибулину обсмажте в олії до прозорого стану, додайте нарізані невеликими шматочками печериці. Посоліть, поперчіть і смажте ще 10 хвилин.
  4. Коропа нафаршуйте обсмаженими грибами, укладіть в змащену олією форму. Зверху на тушці зробіть надрізи, вставте в них скибочки лимона і запікайте при 180 градусів 45 хвилин, періодично поливаючи соком, що виділився.

Смачного!

Пригадайте: які 12 страв мають бути на кожному столі у вечерю перед Різдвом.