Улюблені хрусткі огірочки ніколи не втрачають актуальності, і нікого не дивують випадки, коли вони зникають ще до зими. А для того, щоб з вами не сталося, краще заготувати їх з великим запасом, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Cookpad.

Читайте також Квашені помідори за 3 дні: перевірений рецепт українських господинь

Навіщо різати огірки?


Так вони краще промаринуються, а ще – так їх зручніше їсти!

Як заготувати огірки з часником на зиму?

  • Час: 2 години
  • Порцій: 4,5 літра (в банках)

Інгредієнти:
– 4 кілограми огірків;
– 200 грамів оцту;
– 250 грамів цукру;
– 100 грамів солі;
– 150 грамів олії;
– 50 грамів часнику;
– 1 пакет гірчиці в зернах;
– кріп, лавровий лист, духмяний перець.

Приготування:

  1. Огірки ріжемо довгими смужками.
  2. Додаємо сіль, цукор, видавлений часник.
  3. Вливаємо олію та оцет.
  4. Кладемо гірчицю зернами.
  5. Подрібнюємо кріп і петрушку, висипаємо до огірків і добре перемішуємо.
  6. Залишаємо на 1 – 2 години для маринування.
  7. На дно банки кладемо лавровий листок і кілька горошин запашного перцю, після чого викладаємо підготовлені огірки.
  8. Стерилізуємо банки протягом 10 хвилин.

Смачного!

Що заготувати разом з огірками?

  • Квашені помідори також входять до списку найпопулярніших закруток.

  • Якщо скористатися перевіреним рецептом господинь, то ви все зробите легко та швидко.