Улюблені хрусткі огірочки ніколи не втрачають актуальності, і нікого не дивують випадки, коли вони зникають ще до зими. А для того, щоб з вами не сталося, краще заготувати їх з великим запасом, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Cookpad.
Читайте також Квашені помідори за 3 дні: перевірений рецепт українських господинь
Навіщо різати огірки?
Так вони краще промаринуються, а ще – так їх зручніше їсти!
Як заготувати огірки з часником на зиму?
- Час: 2 години
- Порцій: 4,5 літра (в банках)
Інгредієнти:
– 4 кілограми огірків;
– 200 грамів оцту;
– 250 грамів цукру;
– 100 грамів солі;
– 150 грамів олії;
– 50 грамів часнику;
– 1 пакет гірчиці в зернах;
– кріп, лавровий лист, духмяний перець.
Приготування:
- Огірки ріжемо довгими смужками.
- Додаємо сіль, цукор, видавлений часник.
- Вливаємо олію та оцет.
- Кладемо гірчицю зернами.
- Подрібнюємо кріп і петрушку, висипаємо до огірків і добре перемішуємо.
- Залишаємо на 1 – 2 години для маринування.
- На дно банки кладемо лавровий листок і кілька горошин запашного перцю, після чого викладаємо підготовлені огірки.
- Стерилізуємо банки протягом 10 хвилин.
Смачного!
Що заготувати разом з огірками?
Квашені помідори також входять до списку найпопулярніших закруток.
Якщо скористатися перевіреним рецептом господинь, то ви все зробите легко та швидко.


