Тисменицька начинка – це не просто особлива страва, а справжній символ домашнього тепла й українських кулінарних традицій. Кожна деталь — від підсушеного батона до правильно збитих яєць – додає йому неповторного смаку. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Тікток uliana_85_.
Цікаво Насолоджуємося легкістю та смаком традицій: рецепт львівських паляничок від пані Стефи
Тисменицька начинка
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 батон або домашня булка (приблизно 500 грамів);
– 10 яєць;
– 30 грамів вершкового масла;
– 50 грамів смальцю;
– 100 мілілітрів гарячого молока;
– сіль – до смаку;
інгредієнти для печені:
– великий шматок лопатки;
– 1 головка часнику;
– 1 цибулина;
– 1 морквина;
– духмяний перець – до смаку;
– 2 – 3 лаврових листки;
– коріандр – до смаку;
– 2 – 3 столові ложки смальцю;
– вода для тушкування.
Як приготувати тисменицьку начинку: перегляньте відео
Приготування:
- Підготуйте батон або булку заздалегідь.
- Наріжте хліб кубиками та залиште підсушуватися на ніч.
- На наступний день збийте яйця до однорідності, нагрійте молоко до гарячого стану.
- Скріпіть молоком підсушені шматочки батона, обережно перемішуючи, щоб не пошкодити текстуру.
- Розтопіть вершкове масло та смалець, додайте їх до яєць, перемішайте. Влийте цю суміш у батон, акуратно вимішайте, щоб тісто стало однорідним.
- Залиште на 15 – 20 хвилин настоятися.
- Сформуйте невеликі хлібці, викладіть їх на деко та випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 30 – 40 хвилин до золотистої скоринки.
- Обсмажте лопатку на сковорідці до рум'яної скоринки з усіх боків. Перекладіть м’ясо в чавунну каструлю, посоліть і поперчіть.
- Додайте часник, нарізану цибулю, моркву, духмяний перець, лавровий лист та коріандр. Влийте воду, щоб вона покривала м’ясо, та додайте смалець.
- Тушкуйте печеню в духовці протягом 2 годин при 180 градусах, поки м’ясо не стане м’яким і ароматним.
- Перед подачею наріжте готову начинку шматочками, занурте їх у рідину від печені та подавайте.
Смачного!
Культовий лайфхак: навіщо господині кладуть ковбасу у морозилку.