Шеф-кухар Володимир Ярославський пропонує спробувати приготувати смачний засолений лосось. Його куштувати можна буде вже за півтора дня, стверджує Shuba.
Читайте також Котлети вийдуть ще соковитіші та пишніші: 4 інгредієнти, якими можна замінити хліб у фарші
Корисні поради для засоленої червоної риби
Експерти пропонують використовувати цедру різних цитрусових як замінник лайма. Серед варіантів – лимон, апельсин та мандарин.
Шеф-кухар Ярославський додає віскі. Однак він зазначив, що домашні кулінари можуть замінити його іншими спиртними напоями, як-от бренді, коньяк або навіть горілка.
- Варто додавати різноманітні свіжі трави, такі як чебрець і розмарин. Щоб максимально розкрити ароматичні властивості трав, перед додаванням їх до риби рекомендується злегка подрібнити вручну.
Солену рибу в холодильнику радять зберігати протягом 7 днів. Дуже важливо переконатися, що риба добре загорнута в харчову плівку або поміщена в щільно закритий контейнер.
Як смачно засолити червону рибу вдома / Фото Depositphotos
Смачний рецепт засоленої червоної риби
- Час: 30 хвилин
- Порції: 5
Інгредієнти:
– лосось, філе – 1200 грамів;
– сіль морська – 60 грамів;
– цукор – 20 грамів;
– лайм – 1 штука;
– віскі – 40 мілілітрів;
– оливкова олія – 40 мілілітрів;
– перець чорний мелений – на смак.
Приготування:
- Підготуйте рибу та посипте сіллю, цукром. Рибу почистьте від шкіри та видаліть кісточки. Змішайте сіль із цукром і посипте цією сумішшю рибу з двох боків. Трохи збризніть оливковою олією.
- Натріть рибу цедрою та полийте алкоголем. З одного лайма натріть цедру і посипте зверху, тоді ще чорним меленим перцем. Полийте алкоголем. Цей крок можна пропустити, але Володимир Ярославський каже, що алкоголь додає рибі пряної нотки.
- Поставте рибу в холодильник. Накрийте плівкою та поставте в холодильник на ніч. Зранку протріть рибу паперовим рушником, видаливши зайву вологу та кристали солі. Загорніть знову в плівку і дайте постояти їй ще до вечора мінімум.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте унікальну закуску – смажені огірки. Концепція може здатися незвичною, але страва неодмінно здивує.