Україною пройшли дощі, а отже, грибники повернуться зі свого "полювання" не з пустими руками. 24 Канал радить спробувати приготувати білі гриби у сметані за рецептом порталу Shuba – від цього гарніру можна буквально втратити голову.

Читайте також Визнана майстерність: три українські шефи, відомі на весь світ

Як приготувати білі гриби у сметані?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів білих грибів;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– сіль та перець до смаку;
– 40 мілілітрів соняшникової олії;
– 100 грамів сметани.

Приготування:

  1. Білі гриби переберіть, очистіть від бруду та добре промийте. Великі екземпляри наріжте шматочками. Залийте їх холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до закипання.
  2. Зніміть утворену піну та варіть приблизно 10 – 15 хвилин. Потім відкиньте гриби на друшляк і промийте під струменем води.
  3. Цибулю та моркву очистіть, помийте й наріжте невеликими кубиками.
  4. На сковороді розігрійте олію, викладіть овочі та обсмажте кілька хвилин до напівготовності.
  5. Додайте відварені гриби, перемішайте й підсмажуйте ще близько 10 хвилин.
  6. Приправте сіллю й перцем, влийте сметану, добре розмішайте. Накрийте кришкою й тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин.

Смачного!

Якщо хочеться солоденького – приготуйте шоколадний брауні. З цим рецептом ви впораєтеся за 5 хвилин, навіть не вмикаючи духовку.