Для перевірки якості олії не потрібні жодних додаткових девайсів чи складних маніпуляцій – лише кілька секунд. Як це зробити – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.
До речі До пиріжків та піци: універсальне кефірне тісто, яке завжди виходить ідеальним
Як перевірити якість олії?
- Сіль
Налийте у склянку 50 мілілітрів олії, додайте чайну ложку солі та перемішайте. Якщо олія якісна, то сіль не повинна розчинитися. В іншому випадку в продукті є надлишок води.
- Йод
Капніть в олію краплину йоду. Вона повинна зберегти свою форму та залишитися на поверхні. Якщо ж йод почав розтікатися або опускатися на дно – в цій олії є шкідливі домішки або було порушено процес виготовлення.
- Серветка
На дно склянки налийте олію. Накрийте склянку серветкою і швидко переверніть. На серветці залишиться круглий відбиток.
Якщо олія якісна – коло збереже свою форму, а якщо ростиме за межі – продукт розбавлений водою.
Якщо у вас багато клопотів – не потрібно мучити себе довгим стоянням біля плити. Приготуйте ліниві пиріжки, які ваша сімʼя змете зі столу в одну мить.


