Дбайливо зібрані та засушені гриби можуть запліснявіти. Щоб цього уникнути, потрібна правильна підготовка та організація самого процесу сушіння. Як не наробити помилок – розповідає 24 Канал з посиланням на Onet.
Цікаво На свята стане у пригоді: як зробити досконалим навіть найтвердіший шматок сала
Підготовка грибів до сушіння
Перший крок – правильна підготовка. Обирайте лише добірні, непошкоджені гриби. Сушити варто лише ті, в безпеці яких ви впевнені. Важливо враховувати не лише сорт грибів, а й місце, де вони були зібрані, адже гриби вбирають усі речовини з навколишнього середовища.
Замочувати гриби перед сушінням не рекомендується, а миття краще уникати. Для очищення від бруду скористайтеся щіткою або перевіреним способом із борошном – посипте ним гриби, обережно перемішайте, а потім промийте холодною водою. Такий метод ефективний і зменшує ризик плісняви.
Як уникнути плісняви
Правильне зберігання – ключ до успіху. Сушені гриби необхідно тримати в сухому місці з гарною вентиляцією. Вологість і тепло – головні причини псування. Уникайте герметичних контейнерів, які створюють конденсат і сприяють появі плісняви.
Найкращий варіант – паперові пакети, які дозволяють повітрю циркулювати та захищають гриби від зайвої вологи. Не зберігайте гриби на кухні, адже під час приготування їжі вологість і температура підвищуються, що створює несприятливі умови. Ідеальне місце – сухе, прохолодне приміщення з гарною вентиляцією, якомога далі від прямих сонячних променів і вологи.
Як приготувати сушені гриби
Сушені гриби – звичний інгредієнт для різдвяних страв. Їх додають у підливи, юшки, вареники чи тушковану капусту. Перед приготуванням гриби слід замочити в теплій воді на 3 години, а краще – на ніч. Це скоротить час термічної обробки та допоможе зберегти цінні властивості продукту.
Дізнайтеся деталі: що не варто їсти у новорічну ніч.