Особливістю цієї страви є запікання буряків, що зберігає всі їхні корисні властивості, а також додає їм особливої ніжності та аромату. Цим рецептом поділилася суперфіналістка Мастер Шеф Ольга Рябенко. Фаршировані буряки – це не тільки смачна, але й візуально приваблива страва, яка прикрасить будь-який стіл.

Не пропустіть Три інгредієнти і жодних турбот: рецепт легендарного салату "Білочка"

Фаршировані буряки

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 8 середніх буряків;
– 1 велика цибулина;
– 2 столові ложки олії;
– 300 грамів м'ясного фаршу;
– сіль і перець – до смаку;
– 100 грамів рису;
– 4 стебла селери з зеленню (приблизно 50 грамів);
– сік 1 лимона;
– 250 грамів савойської або молодої капусти;
– 400 мілілітрів води.

Як приготувати фаршировані буряки: перегляньте відео

Приготування:

  1. Почистіть буряки, загорніть кожен у фольгу та запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, до м'якості (приблизно 1 – 1,5 години). Або ж можна зварити буряки до готовності.
  2. Акуратно вичистіть серединки запечених буряків, подрібніть їх.
  3. На розігрітій сковорідці з олією обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте м'ясний фарш, посоліть та обсмажуйте до готовності.
  4. До фаршу додайте промитий рис, подрібнену селеру, половину подрібнених серединок буряка, сік половини лимона, сіль та перець. Ретельно перемішайте начинку.
  5. Наріжте капусту та селеру, викладіть їх у каструлю, де будете тушкувати буряки, та додайте решту подрібнених серединок буряка.
  6. Начиніть буряки готовою сумішшю та викладіть їх на шар капусти в каструлі. Посоліть, додайте сік решти лимона та налийте воду.
  7. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні до повної готовності (приблизно 1 година).

Як смачно приготувати вінегрет: особливий рецепт.