Особливістю цієї страви є запікання буряків, що зберігає всі їхні корисні властивості, а також додає їм особливої ніжності та аромату. Цим рецептом поділилася суперфіналістка Мастер Шеф Ольга Рябенко. Фаршировані буряки – це не тільки смачна, але й візуально приваблива страва, яка прикрасить будь-який стіл.
Не пропустіть Три інгредієнти і жодних турбот: рецепт легендарного салату "Білочка"
Фаршировані буряки
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 8 середніх буряків;
– 1 велика цибулина;
– 2 столові ложки олії;
– 300 грамів м'ясного фаршу;
– сіль і перець – до смаку;
– 100 грамів рису;
– 4 стебла селери з зеленню (приблизно 50 грамів);
– сік 1 лимона;
– 250 грамів савойської або молодої капусти;
– 400 мілілітрів води.
Як приготувати фаршировані буряки: перегляньте відео
Приготування:
- Почистіть буряки, загорніть кожен у фольгу та запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, до м'якості (приблизно 1 – 1,5 години). Або ж можна зварити буряки до готовності.
- Акуратно вичистіть серединки запечених буряків, подрібніть їх.
- На розігрітій сковорідці з олією обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте м'ясний фарш, посоліть та обсмажуйте до готовності.
- До фаршу додайте промитий рис, подрібнену селеру, половину подрібнених серединок буряка, сік половини лимона, сіль та перець. Ретельно перемішайте начинку.
- Наріжте капусту та селеру, викладіть їх у каструлю, де будете тушкувати буряки, та додайте решту подрібнених серединок буряка.
- Начиніть буряки готовою сумішшю та викладіть їх на шар капусти в каструлі. Посоліть, додайте сік решти лимона та налийте воду.
- Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні до повної готовності (приблизно 1 година).
Як смачно приготувати вінегрет: особливий рецепт.