Для того, щоб скуштувати делікатес, необов'язково йти в рибний ресторан, – це можна влаштувати на власній кухні. Як приготувати ароматні мідії у білому вині за лічені хвилини, читайте у рецепті Smachno.ua.

Читайте також Розкриють справжній смак Італії: які спеції та приправи найкраще додавати до спагеті

Мідії в білому вині

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– мідії (свіжі або свіжоморожені) – 500 грамів;
– сухе біле вино – 3/4 склянки;
– томатний сік – 1/2 склянки;
– рибний бульйон – 1/2 склянки;
– часник – 3 зубчики;
– пластівці червоного перцю – 1/2 чайної ложки;
– вершкове масло – 3 столові ложки.

Приготування:

  1. Розморозьте мідії, очистьте їх і дрібно покришіть часник. Додайте всі інгредієнти, крім мідій, і дайте закипіти.

  2. Тоді вкиньте мідії, варіть ще 6 – 7 хвилин, поки всі мідії не відкриються. Якщо якісь мідії не відкриють стулки черепашок – викиньте їх – такий молюск не потрібен.

  3. Відцідіть рідину, зберігайте її в кількості 1 склянки, залишивши в ній весь часник. Випаруйте рідину на малому вогні до, приблизно, 3/4 обсягу. Потім додайте вершкове масло і помішуйте, поки воно не розтане. Соус готовий.
  4. Подавайте мідії прямо в мушлях, а соус – окремо. До цієї страви відмінно підійде келих білого вина. Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати смачний та поживний жульєн з куркою та грибами, що підійде до будь-якого гарніру.