Зазвичай цю запіканку готують для сімейної вечері. Можете бути певними, що на ранок нічого не залишиться, тому подбайте також і про сніданок, розповідає "На пенсії".

Цікаво Лічені хвилини і кращий за "Олів'є": салат, від якого в захваті всі гості

Рецепт запіканки з макаронами та куркою

Час: 45 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:
– 250 грамів макаронів;
– 250 мілілітрів води;
– 300 грамів курячого філе;
– 2 помідори;
– 100 грамів твердого сиру;
– 7 столових ложок сметани;
– олія до смаку;
– сіль, приправи та зелень до смаку.

Приготування:

  1. Якщо куряче філе було заморожене, його слід повністю розморозити. Наріжте його середніми шматочками та складіть у миску, додайте сіль і приправи до смаку.

  2. Форму для запікання змастіть олією і викладіть на дно сухі макарони. На них рівномірно розподіліть шматочки курячого філе.

  3. Помідори наріжте невеликими кубиками і викладіть поверх курятини.

  4. У мисці змішайте сметану з водою, додайте трохи солі і полийте отриманою сумішшю страву.

  5. Твердий сир натріть на крупній тертці і посипте зверху.

  6. Накрийте форму фольгою і запікайте в духовці при 180 градусах протягом 30 – 35 хвилин. Після цього зніміть фольгу і поставте форму в духовку ще на 15 хвилин, щоб сир зарум'янився.

  7. Перед подачею прикрасьте запіканку посіченою зеленню.

Смачного!

Швидко і смачно: улюблений "лінивий" пиріг українок.