Шеф-кухар Євгеній Клопотенко розповів про невідомі традиції на Великдень. Про це пише 24 Канал із посиланням на його ТікТок.
Дивіться також Подруга Пікассо, яка обрала Україну: хто така Олександра Екстер і чому її привласнюють росіяни
Що це за традиції
Клопотенко розповів, що, наприклад, паску не можна випікати в п'ятницю, бо це – найсуворіший день посту. Їх потрібно випікати у четвер або суботу.
Паску не слід випікати у п'ятницю: дивіться відео
Дівчата вмивались водою, в яку клали освячене яйце, щоб бути гарною мов писанка.
Навіщо це було незрозуміло, адже українські дівчата – божественно гарні,
– додав він.
Для чого дівчата вмивалися водою, у яке ставили посвячене яйце: дивіться відео
Також він поділився, що у четвер перед Великоднем потрібно було зібрати весь непотріб та викинути його. Також було важливо очистити думки.
В Україні дуже багато традицій, пов'язаних із Великоднем / Фото Pexels
На Полтавщині існує великодній звичай прикрашати оселі дерев'яними птахами, які символізують весну, життя та зв’язок з предками.