У Берліні працює "палеонтологічний" ресторан
Тут не знайдеш ані борошна, ані масла, які зазвичай використовують для приготування їжі.
Кухарі чітко дотримуються палеонтологічної дієти, тобто готують усе так, як це робили печерні люди.
"Ми не використовуємо жодних напівфабрикатів чи консервованих продуктів. Це, безперечно, ускладнює нам роботу. Якщо ваша мета - отримання прибутку, то це не найкращий спосіб для її досягнення", - каже власник та шеф-кухар ресторану Боріс Ляйте Поко.
Меню ресторану базується на м'ясі худоби, вигодованій природнім кормом, диких овочах, горіхах та травах. Тобто на тому, що виросло без втручання людини. Цей принцип стосується і приправ, тому солі та цукру у цьому закладі Ви не знайдете. І такий спосіб харчування має чимало прихильників, у ресторані завжди людно.
"Я не люблю називати це дієтою. Це радше спосіб харчування, до якого наше тіло еволюціонувало", - розповідає власник та шеф-кухар ресторану Боріс Ляйте Поко.
Палеонтологічна дієта виникла зовсім недавно і швидко набирає популярності. Головні її принципи - це страви з великою кількістю жирів та білків. А от калорії для прихильників цього способу харчування не мають жодного значення.