У Китаї навчилися підробляти курячі яйця і навіть трюфелі

29 квітня 2010, 19:50

Фальшиві курячі яйця - набагато дешевші, ніж ті, що з'являються природним шляхом, і створюються набагато швидше.

Для здоров'я людини вони небезпечні. Та від справжніх їх і не відрізнити: усе на місці - шкаралупа, жовток, білок. Склад такого хімічного "яйця" - бензоат соди, лактон, карбід кальцію, лізин тощо. Подейкують, що виявити підробне яйце можна під час підсмажування: воно утворює набагато більше бульбашок, аніж справжнє, і пахне хімікатами. До того ж, шкаралупа в хімічного яйця вирізняється підвищеною крихкістю. Підробляють у Китаї не тільки щоденні продукти, а й ексклюзивні та дорогі гриби - трюфелі. Фальшиві трюфелі безбарвні, проте їх завбачливо підфарбовують у чорний колір.