У Китаї зростають темпи розвитку виноробства
Вино - насолода для населення та прибуток для економіки. Виноробство у Піднебесній розвивається стрімкими темпами.
Цього року у Китаї виробництво вишуканого напою зросло на 77% порівняно з минулим.
Люди з келихами вина у руках у кафе та ресторанах - уже звична картина для китайських міст увечері. Китайці впевнені, культура споживання вина прийшла не з Заходу, а виникла і розквітла тут - у Піднебесній. Не сперечаються з цим і сомельє.
"Рівень економіки Китаю стрімко зростає. Сприяє розвитку виноробної галузі й те, що у Китаю є давня культура споживання вина. Китайці цінять цей напій і знають, що він корисний для усіх людей", - каже сомельє Девід Дуан.
Плани Китаю у виноробній галузі - масштабні: країна за кілька десятиліть планує стати найбільшим у світі споживачем та можливо навіть виробником вина. Популяризації напою сприяють дегустації, які влаштовують підприємства, та лекції про історію виноробства.
Фахівці впевнені, Пекін з часом може перетворитись у азійське Бордо. І у цьому не буде нічого парадоксального, адже історія споживання вина у Піднебесній налічує більше чотирьох тисячоліть.