У Північній Америці стає популярним сироїдство

18 березня 2011, 19:05
Читать новость на русском

Усім відомо, що продукти втрачають поживні речовини при термічній обробці. Втім відмовитися від неї і перейти на сироїдство наважуються далеко не всі.

Та канадські ресторатори довели, що за смаком сире нічим не поступається підсмаженому чи звареному. Головне - майстерність кухаря!

“Ви повинні мати повний набір кухонного приладдя. Перш за все, хороший міксер, тоді Ваші суміші будуть однорідними і вершковими. Потрібен також хороший дегідратор, аби позбутися зайвої рідини і готувати дійсно хрусткі крекери”, - розповідає ресторатор Анґус Кроуфорд.

У Північній Америці сироїдство прекрасно прижилося. Для пересічних американців чи канадців м'ясо і картопля є незмінними у щоденному раціоні. Проте з плином часу виснажений організм хоче чогось дійсно поживного. Тоді й виникають цілі асоціації сироїдів.

“Ці страви не виглядають сирими. Піца, як піца, паста, як паста. Та все це свіже, сире, і винятково смачне”, - каже йог Пітер Ворд.

Вчені довели, що зловживання м’ясом призводить до депресії, проблем з серцем, підвищеного тиску і деяких форм діабету. Натомість овочі і фрукти ці недуги допомагають подолати. Окрім цього, як зазначають фахівці з ООН, акцент продовольчих компаній на рослинній їжі покращує екосферу.