Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      У Швеції оживили площу за допомогою незвичної лавки: цікаві фото

      У Швеції оживили площу за допомогою довжелезної лави
      У Швеції оживили площу за допомогою довжелезної лави / hmarochos.kiev.ua

      65-метрова лава стала головним елементом проекту осучаснення площі в Уппсалі, невеличному містечку Швеції.

      У 2011 році муніципалітет Уппсали – 150-тисячного міста, четвертого за розміром у Швеції, – провів конкурс проектів оновлення площі Форумторґет. 

      Читайте також: У Китаї завершується будівництво найбільшого аеропорту у світі: фото

      Міська влада хотіла привабити більше відвідувачів до площі і магазинів навколо неї, підсилити її функцію, як місця для зустрічей та спільного дозвілля, а також активізувати сполучення між різними частинами міста.

      Проект-переможець передбачав три складові: довгу суцільну лаву-диван, мощення з темного граніту та подіум для сидіння, ігор та перформансів.

      Будівельні роботи на площі тривали сім років. Лаву зроблено зі сплаву скла і кварцу на бетонному фундаменті. Окремі елементи виконано з латуні.

      Висота сидіння та спинки варіюється, що підходить для людей різної статури і зросту. Спинка також має різний нахил – на окремих секціях лави можна розслабитися напівлежачи.

      Вночі лава підсвічується зсередини – м'яке тепле світло проникає крізь напівпрозорий матеріал. Передбачено кілька схем підсвітки, зокрема такої, що імітує Північне сяйво.

      65-метрова лава, розроблена місцевим бюро White Arkitekter, стала головним елементом ревіталізації, тобто осучаснення, центральної площі шведського міста Уппсала, пише ArhDaily.

       

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      Залиште відгук