Учасники АТО забезпечені регулярним харчуванням, — Міноборони
Сухі пайки вітчизняного та іноземного виробництва використовуються для забезпечення своєчасного та безперебійного харчування учасників антитерористичної операції.
Для військовослужбовців військових частин Збройних Сил та інших військових формувань України, які задіяні та виконують визначені завдання в рамках АТО, організували приготування гарячої їжі у польвоих умовах тричі на добу у базових таборах та на блокпостах.
Про це повідомив заступник начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України полковник Микола Куклюк. У випадку неможливості пригоування чи доставки гарячої їжі особовому складу дозволено використовувати сухпайки.
Станом на 3 червня 2014 року підрозділам військових частин Збройних Сил та іншим військовим формуванням України, задіяним в АТО, передано 235 тисяч 626 раціонів (один прийом їжі) сухих продуктів “MRE” (meal ready to eat – “їжа, що готова до вживання”), які були надані в рамках допомоги від американського уряду для підрозділів Збройних Сил України.
Ще 64 тисячі 374 раціони сухих продуктів MRE розподілені серед інших військових частин ЗСУ, які виконують завдання поза місцем постійної дислокації.
З метою своєчасного та безперебійного забезпечення харчуванням особового складу використовуються також виготовлені установами тилу Збройних Сил України сухі пайки вітчизняного виробництва нового зразка. В травні поточного року виготовлено 54 тисячі 267 пайків, які передано до підрозділів, які беруть участь в АТО. За бажанням особового складу, що залучається до проведення АТО, пріоритетом при замовленні сухих наборів є саме вітчизняні сухпайки.
Нагадаємо, що Міноборони пообіцяло прозвітувати про отримані від США сухпайки.