Наразі українські фермери готові продавати молоду картоплю за ціною 8 − 12 гривень за кілограм, пише East-fruit.com.

Читайте також Ціна фруктів влітку 2020: чи будуть дешевшати

У середньому це на 20% дешевше, ніж було тиждень тому,
йдеться у повідомленні.

Причини зменшення цін на картоплю:

  • сезонне зростання пропозиції;
  • зниження закупівельної активності експортерів.

Виробники змушені майже весь урожай картоплі реалізовувати на внутрішньому ринку України.

Аналітики наголошують, попри значне здешевлення, ціни на молоду картоплю у 2020 році на 14% вищий, ніж в аналогічний період у 2019. Однак фермери припускають і подальше падіння цін за умови відсутності експорту.

Ціни на продукти: як змінилися

  • За останній рік найбільше подорожчала гречка – майже у 2,5 раза.
  • Натомість ціни на моркву, цибулю, буряк відчутно впали.
  • Вартість хліба і хлібобулочних виробів залишилася на попередньому рівні.

Як змінювались ціни на продукти інфографіка 24 каналу
Як змінювались ціни на продукти / Інфографіка 24 каналу