Відроджене вино
У травні на полицях українських магазинів з'явиться новинка - вина торгівельної марки "Винодельческое хозяйство Князя Трубецкого". Після семирічної реконструкції знову запрацював один із найстаріших виноробних заводів України. Власники кажуть, довелося повністю відроджувати виробництво та заново посадити півтори сотні гектарів винограду європейських сортів.
"Ми повністю змінили обладнання, відновили підвали – у нас два рівні підвалів, які збереглися ще з часів князя Трубецького. Вони пережили і громадянську війну, і Велику Вітчизняну, - розповів Олексій Д’яков, співвласник ТМ "Винодельческое хозяйство Князя Трубецкого". І додав, - "Також відновили вентиляцію, встановили нове найсучасніше обладнання для розливу".
Винороби пропонують натуральні білі та червоні вина преміум-класу. В асортименті вина, що були візитівкою заводу ще з 1949 року - "Оксамит України", "Перлина степу" і "Наддніпрянське". Спеціалісти впевнені, вина, що виробляються сьогодні, такі ж якісні, як і були колись.
"Без сумніву, ці вина якісні. Україна має власну історію виноробства. Власну історію має і виноробне господарство Трубецьких. Це вино свого часу мало серйозну репутацію. Відтак, сьогодні ми є свідками відродження якісного вина", - поділився враженнями Олів’є Дога, міжнародний консультант з питань виноградарства та виноробства.
Найближчими роками винороби планують завоювати 3% ринку в сегменті преміум вин. Загалом, господарство планує виробляти мільйон пляшок вина на рік.