Приготування опеньок вимагає особливої уваги, адже їх неправильне варіння може негативно вплинути на структуру та смак, повідомляє 24 Канал. Є кілька ключових правил, від яких не можна відступати у жодному випадку.
Цікаво На свята вони ще більше подорожчають: чим можна замінити яйця у стравах
Як правильно варити опеньки
Ретельно промийте опеньки під проточною водою. Це допоможе видалити бруд. Найкраще замочити гриби у підсоленій воді на 20 хвилин.
Після цього гриби необхідно двічі проварити. Спочатку покладіть опеньки у каструлю з холодною водою та доведіть до кипіння. Варіть їх 10 – 15 хвилин, а потім злийте воду.
Після першого варіння опеньки слід промити та знову залити чистою водою. Доведіть їх до кипіння та продовжуйте варити ще 20 – 30 хвилин. Для того, щоб збагатити смак грибів, додайте до води дрібку солі та лавровий лист.
Тушковані опеньки з цибулею до різдвяного столу
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів відварених опеньків;
– 2 столові ложки рослинної олії;
– 1 велика цибулина;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– зелень – для подачі.
Приготування:
- Почистіть і наріжте цибулю тонкими кільцями. Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні.
- Додайте цибулю і смажте, поки вона не стане прозорою.
- Додайте відварені опеньки до сковороди.
- Посоліть та поперчіть до смаку.
- Смажте гриби з цибулею близько 10 хвилин.
- Зніміть з вогню та посипте нарізаною зеленню, якщо бажаєте.
Дізнайтеся деталі: як перетворити кислі мандарини на солодкі.