Купити дорогу каву – це ще не означає повністю насолодитися її смаком. Часто ми робимо помилку, яка не дає досягнути ідеального результату, розповідає Ukr.Media.

Цікаво Високий, не падає та виглядає як з картинки: швидкий рецепт домашнього бісквіта

Усе вирішує температура

Зазвичай ми поспіхом заливаємо каву окропом, коли вода щойно закипіла. Кавомани знають – це поширена та груба помилка.

Улюблений напій / Фото Pixabay

Якщо температура води має більш як 96 градусів, з кави починають виділятися гіркі та неприємні нотки, що роблять смак напою різким та перенасиченим. Внаслідок надмірної екстракції кава втрачає свій збалансований смак та аромат.

Оптимальна температура коливається в межах 90 – 96 градусів. При такій температурі розкриваються всі ароматичні та смакові властивості кавових зерен, що забезпечує насичений, але збалансований смак без надмірної гіркоти.

Молоко чи вершки: що експерти радять додавати у каву.