Так-так, це стосується і вас – біжіть закуповуйте лише українські продукти й беріться до роботи. А готуйте "Яворівський пиріг" за традиційним рецептом українського ресторатора Володимира Ярославського, передає 24 Канал з посиланням на його Instagram.

Читайте також Салати на День народження: 3 прості та водночас вишукані рецепти, що розігріють апетит

Як приготувати Яворівський пиріг

  • Час: приблизно 2 години
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 180 грамів молока
– 22 грами свіжих дріжджів
– 35 грамів цукру
– 2 жовтки
– 350 грамів борошна
– 25 грамів олії
– 6 грамів солі
– 550 грамів картопляного пюре (просто відварена картопля)
– 500 грамів вареної гречки (200 грамів крупи)
– 400 грамів цибулі
– 400 грамів м'ясної підчеревини
– кмин, дрогобицька сіль

Приготування:

  1. У тепле молоко додайте цукор, дріжджі, просіяне борошно, олію, сіль та замісіть м'яке тісто. Дайте постояти в теплому місці, щоб добре підійшло.
  2. 200 грамів крупи додайте до 330 грамів води, посоліть і зваріть розсипчасту кашу.
  3. Підчеревину наріжте кубиками, підсмажте на сковороді й додайте нарізану кубиками цибулю. Посмажте до золотавого кольору.
  4. Змішайте картопляне пюре, гречку і шкварки із цибулею, доведіть до смаку.
  5. Тісто тонко розкачайте, додайте начинку й обережно закрийте тістом зверху.
  6. Перекладіть у форму швом униз, змастіть яйцем, посипте сіллю і кмином. Дайте трішки підійти (приблизно пів години) і випікайте за температури 170 градусів орієнтовно 40 хвилин. Смачного!

Цей пиріг можна смакувати як гарячим, так і холодним. Кулінари рекомендують подавати його з ароматним сметанним соусом, настояним на хроні та кропі.

Крім того, пиріг можна доповнити традиційною мачанкою – густою підливою з варених сушених грибів і цибулі, часто з морквою, приправленою грибним відваром і золотистим підсмаженим борошном.

Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати і солоденьке – торт з печива зі сметаною та згущеним молоком.