Потрібно чимало часу, аби перелічити всі переваги, які надає господиням заготована тушонка. Банка м'яса, улюблений гарнір, трішки овочів – і смачна вечеря вже на столі. 24 Канал пропонує спробувати заготувати тушонку за рецептом УНІАН.
Цікаво На свята та вихідні: рецепт голубців, які негайно зникають зі столу
Рецепт тушонки
- Час: 6 годин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 кілограми свинини з салом;
– 2 чайні ложки солі;
– 5 лаврових листів;
– 5 горошин запашного перцю;
– 25 горошин чорного перцю;
– 2,5 чайні ложки меленого чорного перцю.
Приготування:
Свинину ретельно промийте та наріжте брусочками розміром приблизно 4 – 5 сантиметрів. Складіть м’ясо в глибоку миску, додайте сіль та половину чайної ложки меленого чорного перцю, добре перемішайте.
Підготуйте банки: стерилізуйте їх і покладіть на дно кожної по одній горошині чорного перцю, одному лавровому листу та п’яти горошинам запашного перцю.
Щільно наповніть банки м’ясом, залишаючи приблизно 3 сантиметри до краю, щоб залишити місце для пари.
Закрийте банки кришками і поставте їх у велику каструлю. Налийте холодну воду, щоб вона повністю покрила банки.
Доведіть воду до кипіння, після чого зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою та тушкуйте м’ясо 4 – 5 годин.
Слідкуйте, щоб рівень води завжди покривав банки, і при необхідності доливайте окріп.
Після закінчення процесу залиште банки в каструлі до повного охолодження. Потім зберігайте тушонку в прохолодному та темному місці.
Смачного!
Знамениті "Чоловічі сльози": рецепт салату, в якого закохані усі.