Як український фермер вирощує французький делікатес

20 червня 2016, 13:30
Читать новость на русском

Фермер з Вінничини Дмитро Бутенко започаткував доволі незвичне для України господарство. Чоловік розводить равликів.

Кілька років тому до рук чоловіка потрапила книжка про традиційні французькі делікатеси. Ідея вирощування равликів його захопила. Вже згодом, після того як детально вивчив усі тонкощі, він започаткував новий бізнес.

Зараз у фермера є майже 5 тонн равликів. У догляді вони абсолютно невибагливі. На зиму, аби вони не мерзли, землю встеляють сіном. Важливо облаштувати їм тінь та вологу та вчасно годувати. І, звісно, берегти від поширення різних інфекцій.

Розводять равликів для приготування різноманітних страв. Існує безліч рецептів, починаючи від звичайних равликів з часниковим соусом, закінчуючи равликовою печінкою та ікрою. Коштує делікатесне м'ясо не дешево — 900 гривень за кілограм.

Читайте також: Єдиний у світі музей мініатюрних авто відкрився у Вінниці

Зараз більшість молюсків фермер продає у ресторани. Однак Бутенко сподівається, що згодом його ферма стане туристичним центром з різноманітними французькими делікатесами.