Як вибрати ікру

4 жовтня 2011, 20:47
Читать новость на русском

Червона ікра - традиційний атрибут застілля. Та щоб не зіпсувати свято ні собі, ні гостям, важливо вміти вибрати якісний продукт. Більшість покупців губляться, адже всі банки, як і напис на них "ікра лососева зерниста" однакові. Спеціалісти радять: перед тим, як купувати, варто замислитися, що таке червона ікра, і для чого я її купую.

"Відповідь буде простою - червона ікра - це делікатес, і купую я її традиційно для того, щоб подарувати задоволення собі та близьким. В гонитві за дешевизною ми часто забуваємо, що дешеве - хорошим не буває. Яка ціна - така і ікра. Так навіщо купувати дешеву ікру? Вона не є делікатесом за визначенням і не лише не подарує задоволення, а й може зіпсувати настрій, свято, або ще гірше - зашкодить здоров'ю" - говорить начальник відділу якості ТМ "Камчадал" Андрій Мирошниченко.

Купувати червону ікру краще в супермаркетах чи спеціалізованих магазинах, радять спеціалісти. І в жодному разі не варто ризикувати, купуючи делікатес на стихійних ринках, з рук, з доставкою додому чи в офіс і, тим більше, на узбіччях трас. У цих місцях найчастіше трапляється фальсифікат, або ікра сумнівної якості. Такий продукт може бути небезпечним для здоров'я.

"Багато хто вважає, що гарантією якості лососевої ікри є дата і місце розфасовки, вказані на банці. Насправді, в наш час глобалізації - це не має абсолютно ніякого значення. Практично, вся лососева ікра виробляється на Далекому Сході. Розфасовувати її можуть в місцях значно віддалених від районів промислу. Теж саме стосується і дати розфасовки. Вся лососева ікра виробляється в липні-серпні, а розфасовувати її у банки можуть протягом всього року" - стверджує Андрій Мирошниченко.

Тож найважливіший критерій - це якість ікри у банці. А купити гарантовано якісну ікру ви можете, купуючи продукцію відомих, перевірених часом виробників в цивілізованих місцях продажу і не намагаючись зекономити там, де ціною може стати ваше здоров’я.