У Словаччину, як і в будь-яку іншу країну ЄС, не можна ввозити продукти тваринного походження, зокрема мʼясо та молочку. Щодо інших існують певні обмеження. Про це пише 24 Канал.
Дивіться також Міст через Тису закриватимуть: який пункт пропуску краще оминати
Які продукти можна ввозити у Словаччину
Митні правила Словаччини мало чим відрізняються від інших країн ЄС, туди дозволено ввозити:
- Печиво, шоколад, сухі сніданки, макарони, крупи, цукерки, дитяче харчування, хліб тощо – до 2 кілограмів на людину;
- Свіжі овочі та фрукти – до 5 кілограмів;
- Риба – до 20 кілограмів;
- Кава – до 500 грамів;
- Чай – до 100 грамів;
- Міцні напої з понад 22% спирту – до 1 літра;
- Вино – до 4 літрів;
- Пиво – до 16 літрів.
Також слід зазначити, що якщо берете з собою канапки в дорогу, то, згідно з правилами, вони повинні бути без м’ясних чи молочних інгредієнтів. Хоча прикордонники часто заплющують на це очі.


