Посмакувати класичними пончиками у Варшаві можна щодня, а в Жирний четвер варто звернути свою увагу на щось особливе. Тому сьогодні Закордон 24 разом з міжнародним сервісом з переказу коштів TransferGo розповідають про 3 кондитерські, в яких представлені нестандартні варіанти пончиків.
Читайте також Куди поїхати на відпочинок у березні: 5 найкращих напрямків
Зверніть увагу! Матеріально підтримати рідних в Україні можна з будь-якої точки Європи за допомогою сервісу TransferGo. Завдяки його функціоналу понад 8 мільйонів клієнтів у всьому світі щодня роблять своїх близьких щасливішими.
Сервіс має багато переваг, зокрема:
1. Швидкість та зручність використання. Все, що потрібно для переказів – смартфон та наявність інтернету.
2. Надійність. Усі перекази з картки на картку або з рахунка на рахунок абсолютно безпечні.
3. Прозорість. Можливо здійснювати операції за вигідним курсом та без прихованих платежів.
4. Грошові бонуси у програмі "Запроси друга".
Реєструйтесь та робіть переказ просто зараз.
Що таке Tłusty czwartek у Польщі
Tłusty Czwartek, також відомий як Жирний четвер, – це день, який має багато спільного з Масницею. Однак це польське свято вирізняється тим, що присвячене не млинцям, а пончикам. У Польщі традиція Жирного четверга існує ще з XVI століття та знаменує собою початок тижня, сповненого бенкетів та святкувань перед початком Великого посту.
Здавна у цей день смажили у фритюрі пампушки, часто приготовані на смальці. Хоча ці ласощі зазвичай були солодкими, деякі варіації включали солоні начинки, як-от із беконом. Цікаво, що багато пончиків виготовлялися з прихованим горіхом або мигдалем всередині. Вважалося, що ті, кому пощастило виявити цей "сюрприз", благословенні на удачу і процвітання в наступному році.
Особливість цих пончиків полягає і в тому, що вони не мають отвору посередині, як американські "донатси". У польських ласощів – пухка кругла форма та щедра начинка. Найпопулярніші – з ванільним кремом, джемами та звичайні з цукровою пудрою. Цього року трендовий фісташковий пончик також має своє місце серед "класики".
Що таке Tłusty czwartek у Польщі / Фото Unsplash
Щоб посмакувати оригінальними пончиками, треба просто обрати правильну кондитерську. Саме про такі розповідаємо далі.
Де скуштувати пончики у Tłusty czwartek в Варшаві
- Kaiser
Адреса: Zajęcza 1A, Chmielna 15
Цього року ця мережа кондитерських представила ексклюзивний витвір кулінарії – 300-грамовий золотий пончик. Ласощі наповнені оксамитовим пастильним кремом, фундуковою пастою, бурбонською ваніллю та трюфельною олією. А зверху виріб прикрашений шматочками свіжого трюфеля та розкішним 24-каратним золотим покриттям.
Примітно, що кондитерська навіть запатентувала рецепт та зовнішній вигляд. Золотий пончик можна скуштувати лише тут і лише у Жирний четвер.
Цікаво: кондитерська оголосила про те, що випустить лише по 20 штук таких пончиків. Тож покупцям слід поспішити.
Золотий пончик у Kaiser: дивіться відео
До того ж з-поміж 110 пончиків, приготованих по всій країні у цій мережі, 11 будуть визначені як особливі. Ті, кому пощастить спіймати золотий пончик із сюрпризом, отримають запрошення на екскурсію за лаштунки мережі Kaiser – щось у стилі Віллі Вонка.
- Deseo
Адреса: Krochmalna 59, Marszałkowska 89
У кондитерській доступний вибір із шести різних видів пончиків. Серед них обов'язково варто спробувати Dubai Chocolate. Ці ласощі наповнені розкішним фісташковим кремом, доповненим хрусткою текстурою обсмаженого тіста катаїфі. А на довершення – шоколадна глазур та посипка зі смажених фісташок.
Але якщо такий смак вам не до вподоби, у Deseo можна скуштувати ще 5 альтернатив:
- фісташковий;
- з малиною;
- з кремом з бурбонською ваніллю;
- з карамеллю та бобами тонка;
- з кокосом та маракуєю.
У цій кондитерській підготували 6 видів начинки пончиків: дивіться відео
Також варте уваги Як уникнути депортації з Польщі: основні нюанси, які має врахувати кожен українець
- Piekarnia DEJ
Адреса: Płatnicza 57
Ця відома пекарня-кондитерська привертає увагу не лише у Tłusty Czwartek, але й у будь-який звичайний день, коли поляки та гості жадають скуштувати смачненьку та свіжу випічку.
Особливе доповнення меню закладу цього року – унікальний пончик із вишневою начинкою, що є рідкістю для Варшави. Смаколик поєднує в собі вишню та фундук, загорнуті в тісто на рослинній основі.
У кондитерській пропонують ще 5 цікавих смаків:
- маракуйя та earl grey;
- малина та троянда;
- смородина та білий шоколад;
- фісташка;
- бостонський крем.
До слова, всі пончики у Piekarnia DEJ або вегетаріанські, або рослинні.
У цій кондитерській слід скуштувати вишневий пончик: фото начинок
Смачних вам пончиків!