Гастрономічну карту України підготувало видання Укрінформ.
Північна частина України славляться урожаєм картоплі, що значною мірою впливає на раціон місцевої кухні. Наприклад, коронна страва Полісся – деруни, або драники. У Чернігівській області майстерно готують печеню в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м'яса. Натомість Південь – це край рибалок, а отже і різноманітних рибних страв.
Центральна Україна може здивувати різноманітністю вареників та начинок до них. А на Донбасі знають близько 50 рецептів окрошки.
На Прикарпатті до столу подають бануш – густа каша з кукурудзяної крупи, приправлена сметаною, подають гарячим з обсмаженим беконом і бринзою. На Закарпатті дуже популярна страва бограч, яка прийшла до нас з угорської кухні.