Чим дивує смачна грузинська кухня

8 грудня 2015, 21:57
Читать новость на русском

Ті, хто випікає справжні аджарські хачапурі, готуються до справжнього рекорду. Виявилось, недостатньо того, що грузинські страви славляться на увесь світ. Тож умільці вирішили вразити.

Найсмачніші хачапурі готують у Батумі. Оскільки, це курортне місто є центром автономної Аджарії, тут готують смачнючі хачапурі по-аджарськи у формі човника. Приправляють їх емемеретинським сиром та мегрельським сулугуні.

Такою є місцева легенда про адажарські хачапурі. Таємниці приготування немає: звичайне дріжджове тісто та сир. І головне — випікати у розпаленій дровами печі. Так смачніше. Влітку Аркадій та його помічники Сержо і Коля щоденно майструють для туристів до восьмиста аджарських хачапурі. Наступного року планують встановити рекорд.

Грузинські хінкалі готує кухар Хатуна. Головне в цій страві — багато м’яса. До грузинської їжі має бути і відповідне вино. В Аджарії найпопулярніші сорти винограду чхавері та цолікаурі. З них отримують сухі вина.

Смачні страви, традиційна гостинність та гарний відпочинок доступні в Грузії і зараз, попри зиму. Грузинська кухня не обмежується шашликом, хрусткими хачапурі та смачними хінкалі. Традиційних страв безліч. В основному, з м’яса.

Автор сюжету — Маріам Оганнисян.