Чим відрізняється кава у різних країнах світу
Джерело:
Adme.ruРанок мільйонів людей по всьому світу починається з чашки кави. І в кожній країні свої секрети його приготування.
Яєчна кава
В'єтнам
В основі рецепту – яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.
Лапландска кава
Фінляндія
У чашку спочатку кладеться лапландський сир, потім заливається кава.
Еспрессо по-римськи
Італія
Еспрессо з частинкою лимону, причому перед вживанням лимон треба "розплющити" ложечкою об стінки або дно чашки.
Лагріма
Аргентина
У молочну піну додається лише пару капель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.
Читайте також: 10 маловідомих фактів про каву
Бонбон
Іспанія
Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.
Кава зі спеціями
Марокко
Суміш спецій таких, як насіння сезаму, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється, і виходить – дійсно сильний напій.
Кава з чаєм
Гонконг
Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка. Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шота кави.
Фраппе
Греція
Кава, морозиво, згущене молоко і крижана вода – ось інгредієнти смачного frappé.
Фарисей
Німеччина
Цей напій винайшли у Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під рясною шапкою зі збитих вершків "ховається" пристойна порція рому в каві.
Тоуба
Сенегал
Під час обсмажування кави додаються зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайна фільтрована кава.
Кава з апельсином
Ямайка
Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Не дивно, що традиційну ямайську каву готують, додаючи в неї цей міцний алкогольний напій.
Читайте також: Розвіювання міфів: коли потрібно пити каву?