Ба більше: в нашій мові є чимало красивих слів-назв. Відомий вчитель та мовознавець Олександр Авраменко в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів, як правильно українською називати окремі ягоди.
Дивіться також Тільки не голубіка і клюква: як правильно називати ягоди українською
Як сказати українською "голубика", "клюква" та "боярышник"
Авраменко акцентував: смородина в українській мові буває тільки чорною. Червоні і білі ягідки називаються порічкою.
Часто чую як темно-сині терпкі ягідки називають "голубікою". А правильно називати цю ягоду лохиною,
– наголосив вчитель.
І додав, що часто чує такі слова як "єжевіка" та "рябіна".
Правильно називати плід, який за формою схожий на шовковицю, – ожина. А червоні кетяги – це горобина,
– зауважив мовознавець.