Ці гриби особливо цінні тим, що їх легко готувати. Проте, як із всіма лісовими грибами, слід бути обережними і споживати тільки перевірені продукти. Що приготувати із рижиків розповідає 24 Канал з посиланням на Cookfood.

До теми Як смачно приготувати опеньки: страва, від якої рідних за вуха не відтягнеш

Мариновані рижики

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм рижиків;
– 1,5 столової ложки солі;
– половина чайної ложки оцту;
– 100 мілілітрів води;
– 2 лаврових листи;
– 10 – 15 горошин чорного перцю;
– 3 зубчики часнику;
– 200 грамів рослинної олії;
– 1 гілочка свіжого кропу (або суха зелень – до смаку).

Приготування:

  1. У каструлю викладіть шарами всі інгредієнти, окрім масла, разом із попередньо очищеними та промитими грибами.
  2. Поставте каструлю на невеликий вогонь. Коли вода закипить, продовжуйте варити гриби ще 30 хвилин.
  3. Під час варіння гриби необхідно періодично струшувати каструлю, але не перемішувати ложкою, щоб вони зберегли свою форму та не розкришилися.
  4. Готові гарячі гриби разом із розсолом розкладіть у стерилізовані банки. Через 20 – 30 хвилин долийте до банок розсіл і додайте трохи олії зверху.
  5. Закрийте банки залізними кришками.

Салат з рижиками

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 3 курячих яйця;
– 350 грамів курячого філе грудки;
– 1 – 2 шматки білого хліба;
– 200 – 250 грамів майонезу;
– 40 грамів рослинної олії (для смаження);
– 200 – 300 грамів маринованих рижиків.

Приготування:

  1. Відваріть куряче філе в підсоленій воді, потім наріжте його кубиками.
  2. Зваріть яйця круто, залишивши їх у киплячій воді на 10 хвилин. Після варіння очистьте яйця та наріжте дрібними шматочками вручну або за допомогою спеціального пристрою для нарізання.
  3. Обсмажте відварене куряче м'ясо на сковороді, злегка змащеній олією.
  4. Білий хліб наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 сантиметр. На тій же сковороді обсмажте шматочки хліба до золотистої скоринки.
  5. У салатник покладіть рижики, обсмажене куряче філе, яйця та хрусткі сухарики.
  6. Додайте майонез до салату й ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Як правильно зберігати сушені гриби: цікаві підказки.