Ці гриби особливо цінні тим, що їх легко готувати. Проте, як із всіма лісовими грибами, слід бути обережними і споживати тільки перевірені продукти. Що приготувати із рижиків розповідає 24 Канал з посиланням на Cookfood.
До теми Як смачно приготувати опеньки: страва, від якої рідних за вуха не відтягнеш
Мариновані рижики
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм рижиків;
– 1,5 столової ложки солі;
– половина чайної ложки оцту;
– 100 мілілітрів води;
– 2 лаврових листи;
– 10 – 15 горошин чорного перцю;
– 3 зубчики часнику;
– 200 грамів рослинної олії;
– 1 гілочка свіжого кропу (або суха зелень – до смаку).
Приготування:
- У каструлю викладіть шарами всі інгредієнти, окрім масла, разом із попередньо очищеними та промитими грибами.
- Поставте каструлю на невеликий вогонь. Коли вода закипить, продовжуйте варити гриби ще 30 хвилин.
- Під час варіння гриби необхідно періодично струшувати каструлю, але не перемішувати ложкою, щоб вони зберегли свою форму та не розкришилися.
- Готові гарячі гриби разом із розсолом розкладіть у стерилізовані банки. Через 20 – 30 хвилин долийте до банок розсіл і додайте трохи олії зверху.
- Закрийте банки залізними кришками.
Салат з рижиками
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 курячих яйця;
– 350 грамів курячого філе грудки;
– 1 – 2 шматки білого хліба;
– 200 – 250 грамів майонезу;
– 40 грамів рослинної олії (для смаження);
– 200 – 300 грамів маринованих рижиків.
Приготування:
- Відваріть куряче філе в підсоленій воді, потім наріжте його кубиками.
- Зваріть яйця круто, залишивши їх у киплячій воді на 10 хвилин. Після варіння очистьте яйця та наріжте дрібними шматочками вручну або за допомогою спеціального пристрою для нарізання.
- Обсмажте відварене куряче м'ясо на сковороді, злегка змащеній олією.
- Білий хліб наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 сантиметр. На тій же сковороді обсмажте шматочки хліба до золотистої скоринки.
- У салатник покладіть рижики, обсмажене куряче філе, яйця та хрусткі сухарики.
- Додайте майонез до салату й ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Як правильно зберігати сушені гриби: цікаві підказки.