Батат відзначають за його універсальність, адже він чудово поєднується з різноманітними інгредієнтами, включаючи м'ясо, спеції, зелень та овочі. Тож 24 Канал з посиланням на інстаграм шеф-кухаря Володимира Ярославського пропонує 3 смачні начинки батату запеченого в духовці.
Читайте також Ароматна випічка з готового тіста: рецепт кіша з лососем і шпинатом
Як смачно запекти батат
- Час: 1 година
- Порції: 3
Батат змастіть олією, підсоліть і запечіть у фользі при температурі 190 градусів приблизно 50 хвилин, поки він не стане м'яким. Перевіряйте готовність шпажкою – великі бульби можуть готуватися довше.
Готовий батат розріжте, але не до кінця, додайте шматочок масла та плавлений або твердий сир, і виделкою замішайте все в однорідну масу.
Тоді зверху викладіть начинки:
- Сирний салат
Інгредієнти:
– 2 варених яйця
– 80 – 100 грамів твердого сиру
– 70 грамів майонезу
– пів зубка часнику
– свіжий кріп
– на свій смак сіль, перець
Приготування:
- Всі інгредієнти натріть на терці та змішайте між собою.
- Додайте шматочки яскравого дорблю – це зробить страву ще насиченішою та сирною.
Можете смакувати!
- Салат із шинкою
Інгредієнти:
– 2 варених жовтки
– 1 столова ложка гірчиці
– порізаний білок
– 60 грамів майонезу
– 80 грамів твердого сиру
– 80 грамів шинки
– зелена цибуля
Приготування:
- Жовтки розітріть з гірчицею. Додайте майонез, дрібно нарізані білки та шинку.
- Натріть сир та добре змішайте все. Викладіть на батат.
Готово!
- Смажені гриби
Інгредієнти:
– 300 грамів грибів
– пів головки цибулі
Приготування:
- Поріжте гриби, обсмажте їх на сковороді з олією та цибулею.
- Викладіть гриби на батат і додайте шматочки блакитного сиру зверху.
Ярославський рекомендує після викладання начинки ставити батат в духовку на 2 – 3 хвилини, щоб страва стала гарячою.
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як смачно замаринувати кальмари.