Завжди улюблене м'ясо на кісточці: ідеї страв із курячих гомілок на будь-який випадок
Курячі гомілки входять в топ-3 частин курятини, які обирають українці. Адже їх дуже просто приготувати на будь-який смак.
М'ясо на кісточці можна запікати, тушкувати та смажити, інформує 24 Канал. Окрім того, гомілки ідеально пасують для приготування смачних перших страв.
Варто спробувати Приготування їжі ще не було таким зручним: ідеї особливих страв з курятини в мультипечі
Гомілка – завжди улюблене м'ясо на кісточці
Про переваги курячих гомілок знають усі любителі готувати та поїсти із задоволенням. М'ясо на кісточці може мати безліч варіантів смаку – усе залежить від рецепта та способу приготування.
Незмінним залишається лише одне – гомілки мають неповторний смак та соковитість. З ними дуже просто створити справжній кулінарний шедевр не лише на щодень, а навіть на свято, щоб потішити своїх близьких ніжним м'ясом та апетитним ароматом.
М'ясо на кісточці обожнюють не лише в Україні – його залюбки готували та їли у всі часи й у різних країнах. Адже курячі гомілки не лише швидко готуються, а й зручно з'їдаються – навіть просто руками.
Однак для того, щоб ваші страви вийшли по-справжньому смачними, важливо обрати надійного виробника курятини. Рекомендуємо звернути увагу на ТМ "Наша Ряба". Це надійний виробник, який понад 20 років постачає на полиці українських крамниць свіжу і якісну курятину. Впізнаваність бренду вразить кожного – про "Наша Ряба" знають 96% українців, а кожен другий купує продукцію бренду.
Така популярність цілком виправдана, адже "Наша Ряба" постачає лише свіжу та якісну курятину, що відповідає міжнародним стандартам якості. Поласувати продукцією бренду надзвичайно просто – її можна знайти як у супермаркетах, так і в близько 1500 власних та партнерських магазинах.
Ми вже переконалися, що з курячими гомілками від ТМ "Наша Ряба" можна легко створити справжні витвори кулінарного мистецтва. Все, що треба зробити – це обрати рецепт, відкрити паковання і насолодитися приготуванням смачних страв. А як приготувати м'ясо на кісточці на будь-який випадок, смак та настрій – розповідаємо далі.
Класичні гомілки, запечені у духовці
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Запечені гомілки подобаються усім / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 30 мілілітрів олії;
– 3 зубчики часнику;
– суміш спецій універсальна, сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Курячі гомілки дістаньте з паковання та натріть сіллю і спеціями.
- Почистьте та подрібніть часник. Натріть ним гомілки. Залиште маринуватися на 30 хвилин.
- За цей час нагрійте духовку до 180 градусів.
- Гомілки викладіть у деко, змащене олією, і поставте в духовку орієнтовно на 45 хвилин. Після запікання скоринка має бути золотистого кольору. Подавайте м’ясо гарячим, поєднуючи його з улюбленим гарніром, запеченими овочами чи салатом.
Гомілки у білому соусі
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 4
Білий соус підкреслить смак курятини / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 1 літр молока 2,5%;
– 100 грамів сметани;
– 100 грамів печериць;
– 50 грамів масла 82%;
– 2 червоні цибулини;
– 1 білок;
– сіль, олія до смаку.
Приготування:
- Закип'ятіть молоко. Далі охолодіть його орієнтовно до 40 градусів. Після цього додайте в молоко 100 грамів сметани, білок та перемішайте. Залиште в теплому місці на 20 хвилин.
- Тим часом наріжте печериці на слайси, а цибулю – напівкільцями. Обсмажте на пательні та перебийте блендером.
- До соусу додайте молочну суміш та перемішайте.
- Натріть курячі гомілки сіллю й спеціями. Викладіть у форму для запікання, полийте олією та поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Готові гомілки викладіть на тарілку, полийте соусом та посипте духмяними травами.
Гомілки у паніруванні
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Такі гомілки будуть хрумкими ззовні та м'якими всередині / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 200 грамів кукурудзяних пластівців;
– суміш спецій універсальна до смаку;
– соєвий соус до смаку.
Приготування:
- Курячі гомілки натріть спеціями та полийте соєвим соусом. Поставте в холодильник маринуватися на 2 години.
- Після цього обваляйте гомілки в кукурудзяних пластівцях так, щоб вони повністю ними покрилися.
- Обсмажте на пательні до золотистої скоринки з кожного боку.
- Перекладіть гомілки у форму для запікання та доведіть до готовності в розігрітій на 180 градусів духовці протягом 10 – 15 хвилин.
- Подавайте гомілки із соусом “Барбекю”, “Сацебелі” чи будь-яким іншим, який ви любите.
Гомілки в азійському соусі з кунжутом
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Гомілки в азійському стилі мають особливий смак / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограма)";
– 100 мілілітрів соєвого соусу;
– 100 грамів крохмалю;
– 50 грамів арахісу;
– 50 грамів соусу чилі;
– 20 мілілітрів олії;
– 10 грамів імбиру;
– 1 лайм;
– 2 столові ложки цукру;
– 2 зубчики часнику;
– 3 гілочки кінзи;
– кунжут до смаку.
Приготування:
- Імбир та часник подрібніть. Арахіс обсмажте і також подрібніть.
- Гомілки відваріть у підсоленій воді 10 хвилин.
- Імбир та часник обсмажте протягом 2 хвилин. Далі додайте цукор, соус чилі, соєвий соус та сік половини лайма. Готуйте до консистенції карамелі.
- Відварені гомілки запаніруйте в крохмалі та обсмажте у фритюрниці чи на пательні з олією до скоринки 8 – 10 хвилин. Далі покладіть їх на пательню із соусом та обсмажте з усіх боків.
- Готові гомілки викладіть на тарілку та посипте кунжутом, подрібненим арахісом, кінзою і цедрою лайма.
Слідкувати за смачними рецептами від ТМ "Наша Ряба" так само просто, як і їх готувати. Варто лише підписатися на сторінки бренду в інстаграмі та фейсбуці, щоб не пропускати цікаву інформацію та нереально смачні рецепти!