Курячі гомілки, що пахнуть святом: 4 особливі ідеї для новорічного столу

16 грудня 2024, 15:15
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Курячі гомілки – вдалий вибір для будь-якого столу. Вони мають безліч смаків і поєднують в собі хрумку скоринку та ніжне м'ясо. А якщо додати до соковитої курятини ароматні спеції чи соуси, страва перетвориться на справжній кулінарний шедевр.

Цитрусові нотки, ніжні яблука чи пряні трави – рецепти з гомілками ідеально підходять як для сімейного обіду, так і для святкової вечері, інформує 24 Канал. Вони виходять соковитими та надзвичайно апетитними. Готувати гомілки не складно, а результат вразить навіть найвибагливіших гостей.

До теми Завжди улюблене м'ясо на кісточці: ідеї страв із курячих гомілок на будь-який випадок

Чому курячі гомілки – ідеальний вибір для святкового столу

Курячі гомілки – завжди улюблене мʼясо на кісточці! Це універсальний продукт, який допоможе перетворити будь-яку трапезу на затишне свято. Ніжне та соковите м'ясо підкорить гостей бездоганним смаком, а ефектна подача неодмінно вразить навіть найвибагливіших гурманів.

Гомілка – ідеальна для зимових свят, адже це порційний продукт, який не потребує додаткового нарізання. Кожен гість отримує свою апетитну порцію, а стіл має гарний та організований вигляд.

До того ж гомілки зручно їсти просто руками, тож гості зможуть насолодитися смаком без зайвого клопоту. Окрім цього, вони швидко готуються, залишаючись при цьому соковитими та ніжними всередині. А золотиста, румʼяна скоринка додає страві апетитного вигляду, що так пасує до святкової атмосфери.

Щоб рецепти вдалися на всі 100%, важливо обирати якісні продукти. "Наша Ряба" – це бренд, якому довіряють українці вже понад 20 років. 96% людей знають про цей бренд, а кожен другий обирає його продукцію для своїх родин. Гарантована якість та свіжість курятини відповідає міжнародним стандартам.

Отже, курячі гомілки від "Наша Ряба" – це мʼясо на кісточці, яке допоможе створити кулінарний шедевр без зайвих зусиль. Обирайте свій улюблений рецепт і дивуйте близьких смачною стравою.

    Гомілки з яблучно-імбирним соусом

    • Час: 1 година
    • Порцій: 4

    Насолода у кожному шматочку / Фото Shutterstock 

    Інгредієнти:
    – велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограм)";
    – 2 великі яблука (краще кисло-солодкі);
    – 2 столові ложки меду;
    – 2 столові ложки оливкової олії;
    – 2 зубчики часнику;
    – 1 столова ложка тертого імбиру;
    – 100 мілілітрів яблучного соку;
    – 1 чайна ложка гірчиці;
    – кілька гілочок розмарину;
    – сіль і перець до смаку.

    Приготування:

    1. Курячі гомілки приправте сіллю і перцем.
    2. Яблука наріжте скибочками.
    3. У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте тертий імбир, подрібнений часник та яблука. Обсмажте 2 – 3 хвилини.
    4. Влийте яблучний сік, додайте мед і гірчицю. Готуйте ще 5 хвилин, поки соус трохи не загусне.
    5. Викладіть курячі гомілки у форму для запікання, полийте яблучно-імбирним соусом і додайте скибочки яблук з розмарином.
    6. Запікайте в духовці при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин, час від часу поливаючи гомілки соусом.
    7. Подавайте готову страву, прикрасивши її розмарином.

    Святкові гомілки з травами та часником

    • Час: 1 година
    • Порцій: 4

    Улюблений смак / Фото Shutterstock

    Інгредієнти:
    – велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограм)";
    – 4 зубчики часнику;
    – 3 столові ложки оливкової олії;
    – 2 чайні ложки сушеного розмарину (або кілька свіжих гілочок);
    – 1 чайна ложка чебрецю;
    – 1 чайна ложка паприки;
    – сіль і перець до смаку;
    – кілька гілочок розмарину (для прикраси).

    Приготування:

    1. Для приготування маринаду у великій мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, сушений розмарин, чебрець, паприку, сіль і перець.
    2. Додайте гомілки й добре перемішайте, щоб вони рівномірно вкрилися маринадом. Залиште на 30 хвилин для маринування.
    3. Викладіть гомілки у форму для запікання.
    4. Додайте кілька гілочок свіжого розмарину для аромату.
    5. Запікайте в духовці при 190 градусах приблизно 40 – 45 хвилин, доки м'ясо стане золотистим.
    6. Викладіть готові гомілки на тарілку.
    7. Прикрасьте гілочками розмарину для святкового вигляду.

    Ароматні гомілки з цитрусовою глазур’ю

    • Час: 1 година
    • Порцій: 4

    Смак свята / Фото Shutterstock

    Інгредієнти:
    – велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограм)";
    – 2 апельсини;
    – 3 столові ложки меду;
    – 2 столові ложки оливкової олії;
    – 2 зубчики часнику;
    – 1 чайна ложка паприки;
    – сіль і перець до смаку;
    – гілочки розмарину за бажанням;
    – жменя свіжої журавлини.

    Приготування:

    1. Натріть цедру з 1 апельсина та вичавіть з нього сік.
    2. Змішайте сік і цедру, мед, оливкову олію, подрібнений часник, паприку, сіль і перець.
    3. Гомілки вийміть з упакування і замаринуйте у цитрусовій суміші. Залиште на 1 годину в холодильнику.
    4. Викладіть гомілки у форму для запікання.
    5. Додайте скибочки апельсинів та гілочки розмарину.
    6. Запікайте в духовці, розігрітій до 190 градусів, близько 40 – 45 хвилин.
    7. Викладіть готові гомілки на тарілку, прикрасьте запеченими апельсинами.

    Пряні гомілки в томатному соусі

    • Час: 1 година 10 хвилин
    • Порцій: 4

    Ідеальне поєднання / Фото Shutterstock

    Інгредієнти:
    – велике паковання курячих гомілок ТМ "Наша Ряба" (~1 кілограм);
    – 400 мілілітрів томатного соусу (або подрібнених томатів);
    – 2 столові ложки оливкової олії;
    – 2 зубчики часнику;
    – 1 середня цибулина;
    – 2 – 3 свіжі помідори;
    – 1 чайна ложка паприки;
    – 0,5 чайної ложки меленого кмину;
    – 0,5 чайної ложки сушеного базиліку;
    – 1 чайна ложка цукру;
    – сіль і перець до смаку;
    – кілька гілочок свіжого розмарину (для аромату).

    Приготування:

    1. Курячі гомілки натріть сіллю, перцем і паприкою.
    2. Розігрійте оливкову олію на сковороді. Обсмажте гомілки з усіх боків до золотистої скоринки. Перекладіть у форму для запікання.
    3. У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю й часник до м'якості. Додайте томатний соус, цукор, кмин, сушений базилік, сіль і перець. Тушкуйте 5 – 7 хвилин на середньому вогні.
    4. Свіжі помідори наріжте великими скибочками й викладіть поверх гомілок.
    5. Полийте готовим томатним соусом та додайте кілька гілочок розмарину.
    6. Запікайте при 180 градусах 40 – 45 хвилин до повної готовності. Час від часу поливайте м'ясо томатним соусом, щоб воно було соковитим.
    7. Викладіть готові гомілки разом із запеченими томатами на тарілку та подавайте.

    Ще більше смачних ідей для страв із соковитою курятиною від ТМ "Наша Ряба" можна знайти на сторінках бренду в Instagram та Facebook. Адже там – нескінченне джерело апетитних рецептів, корисних порад та натхнення для кулінарних експериментів.